Χειμώνας: η πιο γοητευτική εποχή του χρόνου

Pluralism / Δεκ 21, 2016

Σήμερα είναι επίσημα η πρώτη μέρα του χειμώνα, ωστόσο ανέκαθεν είχα την αίσθηση πως πρόκειται για μία ιδιαίτερα παρεξηγημένη εποχή. Τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστό και γοητευτικό τον χειμώνα;

Αρχικά, είναι η κατάλληλη εποχή για πολλές, πολλές συζητήσεις και για προβολές ταινιών. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως η σχέση μας με  το έξω την περίοδο του χειμώνα αλλάζει άρδην. Αναζητάμε, πιο ζεστά μέρη και συνήθως οι θεατρικές παραστάσεις και ο κινηματογράφος έχουν την τιμητική τους.

Ο ρομαντισμός είναι στο ζενίθ του! Το τζάκι καίει μέσα στο σπίτι, αλλά ακόμη και στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει έχουμε την ευκαιρία να το βρούμε σε κάποιο μπαρ.

Φυσικά, μπορούμε να κάνουμε εκδρομές σε χιονισμένα τοπία και σε μέρη που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Είναι μία ευκαιρία να ταξιδέψουμε σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, εν αντιθέσει με το καλοκαίρι.

Οι στιλιστικές επιλογές είναι περισσότερες και βέβαια, το κρύο είναι πιο υποφερτό από μία αυγουστιάτικη μέρα με καύσωνα.

Μία κρύα βραδυά με ένα καλό ποτήρι κρασί και η ανάγνωση ενός βιβλίου ή απλά μία φιλική μάζωξη σε ένα σπίτι είναι αρκετά τον χειμώνα.

Τελειώνοντας, θεωρώ πως είναι μία ευκαιρία και μία αφορμή ο χειμώνας να δημιουργήσουμε ζεστές σχέσεις με τους ανθρώπους. Το φυσικό τοπίο του χειμώνα είναι ιδιαίτερα γοητευτικό , καθώς αναδημιουργείται.

Σκεφτείτε...ίσως τελικά τα πράγματα να είναι πολύ πιο όμορφα από ότι φαίνονται...

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!