Φωτιά στην Κερατέα: Προληπτική εκκένωση οικισμού - Τι λέει στο enikos.gr ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής - www.enikos.gr

Pluralism / Μάιος 27, 2021 - Πηγή: enikos

Φωτιά στην Κερατέα: Προληπτική εκκένωση οικισμού - Τι λέει στο enikos.gr ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής

12:07 12:07

Κοινωνία

Συναγερμός έχει σημάνει για τη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην Κερατέα . Η πυρκαγιά, για την οποία ακόμα δεν υπάρχει εικόνα για το πώς ξεκίνησε, βρίσκεται πολύ κοντά σε σπίτια, περίπου 10 μέτρα μακριά, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν "μάχη" για να μην καούν. Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης του οικισμού Ρουμουντί και απομακρύνθηκαν 10-15 άτομα.

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς μιλώντας στο enikos.gr είπε ότι η φωτιά είναι στον δρόμο Λαυρίου - Κερατέας, στον οικισμό Ρουμουντί. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος "είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε να μην καούν σπίτια, καθώς η φωτιά είναι μόλις 10 μέτρα μακριά. Είναι πολύ στενοί δρόμοι και πευκόφυτη περιοχή και αυτό δυσχεραίνει την κατάσταση και το έργο των πυροσβεστών".

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, "είμαστε σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να γίνει εκκένωση. Έχουμε ενημερώσει και απομακρύνει ορισμένα άτομα".

Ο κ. Λουκάς τονίζει ακόμη ότι "είναι καλό ότι δεν πνέουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή αυτή τη στιγμή" και προσθέτει ότι "επιχειρούν πολλά οχήματα πυροσβεστικά και δύο αεροπλάνα, ενώ συνδρομή έχουν και οχήματα του Δήμου". Ο ίδιος τονίζει ότι "ακόμα δεν γνωρίζουμε τίποτα για το πώς άρχισε η φωτιά".

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά είναι μεταξύ Θορικού και Δασκαλιού, κοντά σε οικισμούς και υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια. Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!