Φολέγανδρος: Η εναλλακτική πρόταση

Pluralism / Ιουλ 01, 2018
Viral: Οι εφημερίδες της ημέρας 23-04-2024

Η Φολέγανδρος θα μπορούσαμε να πούμε, ότι είναι το νησί  με την ανόθευτη ομορφιά. Ρακόμελα, σπιτάκια με τα πολύχρωμα πορτοπαράθυρα, παραλίες με απίθανα νερά θα σας κάνουν να λατρέψετε αυτό το νησάκι, που θα σας γεμίσει θετική ενέργεια.

Μια Χώρα στο..... γκρεμό
Η Χώρα της Φολεγάνδρου ειναι μια από τις πιο όμορφες και καλοδιατηρημένες στο Αιγαίο. Στην πλατεία Ντούναβη, στην Πιάτσα, στην πλατεία Μαράκι θα δοκιμάσετε τα παραδοσιακά ζυμαρικά που τα λένε ματσάτα και τη μαγειρεμένη κάπαρη και θα αγαπήσετε αυτόν τον κόσμο. Σημειώνουμε, πως στην πρωτεύουσα του νησιού – την πρώτη εντύπωση κλέβει η εκκλησία της Παναγίας, χτισμένη αρκετά ψηλά στον μεγάλο βράχο του νησιού προκαλώντας δέο. Ακόμη, ο περίπατος στο «Κάστρο» – το αρχαίο κομμάτι της Χώρας, τοποθετημένο σε κάθετο βράχο που θυμίζει Καλντέρα – προσδίδει κάτι μεσαιωνικό, καθώς χτίστηκε με σκοπό την προφύλαξη των ντόπιων από τους πειρατές.
 

Αποτέλεσμα εικόνας για Φολεγάνδρου διακοπες

Επίσκεψη στην Χρυσοσπηλιά

Η «Χρυσοσπηλιά» είναι ένα δυσπρόσιτο σπήλαιο με μόνη πρόσβαση από τη θάλασσα. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα προκαλώντας μυστήριο και γοητεία στον επισκέπτη, καθώς περιπλανιέται στον πλούσιο διάκοσμο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Είναι κάτι μοναδικό στην Ελλάδα, καθώς έχουν ανακαλυφθεί επιγραφές με εκατοντάδες ονόματα που είναι γραμμένα στα τοιχώματα του σπηλαίου με αργιλικό υλικό.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για Φολεγάνδρου διακοπες
 
 
Γύρος του νησιού με καραβάκι
Μια καταπληκτική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους είναι ο γύρος της Φολεγάνδρου με το τοπικό καραβάκι, με το οποίο ξεναγούνται σε όλα τα σημεία (παραλίες, σπήλαια κλπ) περιμετρικά του νησιού. 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για Φολεγάνδρου διακοπες
 
Ο φάρος της Ασπροπούντας 
Βρίσκεται στον κάβο Μίχελο και μπορείτε να τον προσεγγίσετε με τα πόδια. Άναψε για πρώτη φορά το 1912 και ο πύργος του έχει ύψος 11 μέτρα. Από εδώ, θα απολαύσετε την υπέροχη θέα, καθώς ολόκληρο το Αιγαίο απλώνεται στα πόδια σας!
 

 

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!