Τσουνάμι στη Νέα Ζηλανδία

Pluralism / Νοε 13, 2016

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε 20 χλμ. νοτιοανατολικά του Χάμνερ Σπρινγκς και 91 χλμ. βόρεια-βορειοανατολικά του Κράιστσερτς, στη Νέα Ζηλανδία. Ο σεισμός ήταν ισχυρότατος και οι απόψεις για τη σεισμική δόνηση διίστανται, αφού σύμφωνα με το Geonet η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Πρόκειται για τη γεωφυσική υπηρεσία της Νέας Ζηλανδίας, ωστόσο το αμερικανικό Γεωλογικό Παρατηρητήριο USGS ανέφερε πως το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,5 βαθμοί. Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό κέντρο έκανε επίσης λόγο για 7,5 Ρίχτερ, στη συνέχεια ο σεισμός αναθεωρήθηκε προς τα κάτω (7,4 Ρίχτερ).

 Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της χώρας ανακοίνωσε μέσω Twitter πως ήδη ένα τσουνάμι ύψους δύο μέτρων "χτύπησε" την ανατολική ακτή της χώρας!

Στον συγκεκριμένο λογαριασμό υπάρχουν συνεχείς αναρτήσεις με συμβουλές προς τους κατοίκους της περιοχής, ενώ σε ένα άλλο tweet η υπηρεσία προειδοποιεί πως το πρώτο τσουνάμι ενδέχεται να μην είναι το μεγαλύτερο και πως τα κύματα μπορεί να συνεχιστούν για ώρες.

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!