Τι να κάνεις Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα

Pluralism / Αυγ 13, 2017

Ο Δεκαπενταύγουστος πλησιάζει και γιορτάζει όλη η Ελλάδα, είναι μία πολύ σημαντική γιορτή για τον Χριστιανισμό. Ωστόσο, ο τρόπος που είθισται να εορτάζεται είναι στο χωριό ή σε κάποιο όμορφο νησάκι! Τι γίνεται, όμως για τους λιγότερο τυχερούς που παρέμειναν στην πρωτεύουσα; Παρακάτω συγκεντρώσαμε προτάσεις για όλους εσάς, που θα γιορτάσετε στην Αθήνα!

1.Αll time classic: Βόλτα στο όμορφο κέντρο της Αθήναςία

Μία πρόταση, ίσως λιγάκι συνηθισμένη, όμως ποτέ δεν χάνει την αξία της. Τι πιο ωραίο να κάνετε βόλτα στην ερημωμένη Αθήνα, όπου θα είστε άνετοι να απολαύσετε βόλτες στην Ακρόπολη, στο Θησείο και στο Μοναστηράκι και φαγητό σε ένα από τα γραφικά ταβερνάκια του κέντρου; Μπορείτε να πάτε και πιο βραδυνές ώρες, εάν ενοχλείστε από τον ήλιο.

2. Για μοναδικές βουτιές

Ώρα να γνωρίσουμε και κάποιες «καλύτερες» αθηναϊκές. Η παραλία Λαιγρενά με την ψιλή άμμο βρίσκεται στο εξηκοστό χιλιόμετρο Αθηνών- Σουνίου και έχει ψιλή λευκή άμμο και καταγάλανα νερά. Μπορείτε να παραμείνετε  στο Σούνιο και για φαγητό. Ακόμη, στην παραλία Μαύρο Λιθάρι, που βρίσκεται στο 39ο χιλιόμετρο από το κέντρο της Αθήνας και αποτελεί μία μικρή όαση για ένα καλό μπάνιο. Φυσικά, η Ερωτοσπηλιά στο Πόρτο Ράφτη αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για τις βουτιές σας.

3.Θερινό Σινεμά

Ναι, ο καλοκαιρινός κινηματογράφος είναι μία τέλεια ιδέα για να περάσετε το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου. Με χαλαρή διάθεση και μία μπύρα στο χέρι, όπως συνηθίζεται, θα λατρέψετε την ατμόσφαιρα. Ακόμη, μπορείτε και εσείς εάν όλη τη μέρα ήσασταν έξω να χαλαρώσετε με την παρέα σας σε κάποιο φιλικό σπίτι βλέποντας ταινία.

4.Στο σπίτι...

Ναι στο σπίτι...Ίσως είναι η ώρα  να χαλαρώσετε και να μαγειρέψετε για την παρέα σας. Όμορφη μουσική, νόστιμα φαγητά και καλή παρέα σε ένα σπίτι με...κλιματιστικό. Γιατί να μην εκμεταλλευτείτε τον χρόνο σας και να καλέσετε την παρέα σας στο σπίτι;

Στην Αθήνα, ακόμη και για εσάς που γκρινιάζετε που «ξεμείνατε» υπάρχουν δεκάδες επιλογές για να διασκεδάσετε. Μπορείτε να κάνετε και μίνι αποδράσεις στην Εύβοια, Κόρινθο, Ναύπλιο ή και σε κάποιο από τα κοντινά νησάκια τύπου Αίγινα.

 

 

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!