Τελικός Κυπέλλου ανάμεσα στους δικέφαλους!

Έλενα Δημητρίου / Απρ 27, 2017

Της Έλενας Δημητρίου,

  Έπειτα από την προχθεσινή πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό, παρά την ήττα της με σκορ 0-1 κόντρα στον Ολυμπιακό, το εισιτήριο για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε και ο ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη με το επιβλητικό 4-0 έναντι του Παναθηναϊκού.

  Ο αγώνας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί αγώνας πάλης με πάρα πολλά λάθη. Το φινάλε ωστόσο αποδείχθηκε ενδιαφέρον. Στο 82’ με γκολ του Ρομαό οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν ελπίδες. Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να καταφέρουν να προκριθούν. Η τελευταία τους ευκαιρία χάθηκε στο 90’ όπου είχαν τεράστια ευκαιρία με τον Καρντόσο, η οποία όμως ευκαιρία βρήκε στο δοκάρι και όχι σε δίχτυα. Αιώνες φάνηκαν στους φίλαθλους της ΑΕΚ αυτά τα ελάχιστα λεπτά έως ότου να ακούσουν το σφύριγμα της λήξης του αγώνα και να μπορούν ελεύθερα να πανηγυρίσουν την πρόκριση. Το 0-1 δεν ήταν αρκετό για τους Πειραιώτες αφού στον πρώτο τελικό το σκορ είχε λήξει 1-2 υπέρ της ΑΕΚ.

  Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στον Τελικό τον δικέφαλο της Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού με σκορ 4-0 και κλείδωσε την πρόκριση στον τελικό. Το σκορ άνοιξε νωρίς στο 14ο λεπτό ο Πέλκας για τους γηπεδούχους. Στο συνέχεια, τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό έχασε ο Κλωναρίδης όταν σούταρε άουτ σε μια προσπάθεια η οποία θα μπορούσε να ήταν καθοριστική για το τελικό αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο, στο 48’ ο Μάτος έκανε το 2-0 για τους Θεσσαλονικιούς. Στο 74’ ο Σακχόφ έκανε το 3-0, κάνοντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πράσινων για την πρόκριση. Την τελευταία ελπίδα των πράσινων όμως σκότωσε ο Πρίγιοβιτς στο 83’ ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 4-0 και κατέστρεψε κάθε όνειρο του Παναθηναϊκού για την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Παναθηναϊκός παρόλο που μπορούσε να εξασφαλίσει την πρόκριση έμεινε… στα αποδυτήρια με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει μια τεράστια νίκη.

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!