Τα βιβλία που θα λατρέψετε στην..παραλία

Pluralism / Ιουλ 23, 2018

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος χαλάρωσης και τι καλύτερο στην παραλία να έχετε μαζί σας ένα βιβλίο, που θα σας κάνει να ταξιδέψετε και να «αδειάσει» το μυαλό σας.

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ-ΑΝΤΡΙΟΥ ΛΕΪΝ

Η μητέρα του Σέρλοκ έχει μόλις πεθάνει, ο πατέρας του παραμένει εξαφανισμένος στην Ινδία κι η αδελφή του συμπεριφέρεται αλλόκοτα. Η οικογένεια Χολμς μοιάζει έτοιμη να διαλυθεί κι ούτε ο αδελφός του ο Μάικροφτ φαίνεται ικανός να το αποτρέψει. Την ίδια ώρα που το μυαλό του Σέρλοκ απασχολείται με όλα αυτά, ένας άνδρας που μένει στην περιοχή εξαφανίζεται μέσα στο ίδιο του το σπίτι, την ίδια μέρα που έχουν έρθει να τον επισκεφτούν ο Σέρλοκ κι ο Μάικροφτ. Πού χάθηκε και πώς συνδέεται η εξαφάνισή του με τη διάνοιξη μιας τεράστιας διώρυγας στην Αίγυπτο; Η απάντηση θα ταρακουνήσει ολόκληρο τον κόσμο και θα φέρει την οικογένεια Χολμς στο χείλος της καταστροφής. Το 8ο βιβλίο της συναρπαστικής σειράς που για πρώτη φορά έρχεται να ρίξει φως στα εφηβικά χρόνια του διάσημου ντετέκτιβ. Πώς ήταν ως έφηβος; Πού πήγε σχολείο και ποιοι ήταν οι φίλοι του; Πού και πότε απέκτησε τις διάσημες ικανότητές του; Τι τον φόβιζε και ποια ήταν η πρώτη του αγάπη;

 

Στα 11.97 €.

 

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΥΠΗΤΕΡΗ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΛΥΠΗΤΕΡΗ- ΜΠΟΥΚΑΙ ΧΟΡΧΕ

«Δεν μπορούσα να φανταστώ χειρότερο πράγμα. Να ξεριζώνεις ένα αγκάθι για να μπορέσεις να μείνεις ζωντανός, και μετά να συνειδητοποιείς πως ναι μεν δεν νιώθεις πόνο χωρίς το αγκάθι, αλλά δεν νιώθεις ούτε την καρδιά σου… Τα μάτια μου θόλωσαν και ήμουν έτοιμη να βάλω τα κλάματα.» Όταν η απόμακρη και αντικοινωνική γιαγιά αρρωσταίνει και έρχεται να εγκατασταθεί στο σπίτι, η μικρή Σοφία και η μαμά της υποφέρουν από την κακότροπη ηλικιωμένη και η ζωή τους δυσκολεύει. Μα τι έχει πάθει αυτή η γιαγιά και φέρεται έτσι; Τι της έχει συμβεί και μισεί τους πάντες και τα πάντα; Μετά από λίγες εβδομάδες, η Σοφία αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι η απότομη συμπεριφορά της γιαγιάς της είναι στην πραγματικότητα ένα πέπλο που προσπαθεί να καλύψει μια ιστορία απώλειας και μεγάλου πόνου. Η θάλασσα, η ποίηση και τα φυτά αποδεικνύονται τρεις πολύτιμοι συμπαραστάτες στον σκληρό εσωτερικό αγώνα που δίνουν οι τρεις γυναίκες ώσπου να κερδίσουν τα βαρύτιμα έπαθλα της συμφιλίωσης, της αυτογνωσίας και της συγγνώμης που χρωστάμε στον ίδιο μας τον εαυτό.

Στα 9.54 €.

 

Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ-ΠΑΔΟΥΡΑ ΛΕΟΝΑΡΔΟ

Ο Μάριο Κόντε, καθώς πλησιάζει όλο και πιο πολύ τα εξήντα του χρόνια, αναζητεί τρόπους να ξεπεράσει την προσωπική κρίση που αντιμετωπίζει αλλά, συγχρόνως, ανησυχεί όλο και περισσότερο για την κατάσταση της χώρας του. Και τότε παρουσιάζεται μια απρόσμενη δουλειά: ένας παλιός συμμαθητής του, ο Μπόμπι, ζητάει τη βοήθειά του και του αναθέτει να ξαναβρεί το άγαλμα μιας Μαύρης Παρθένου που του έχουν κλέψει. Ο Κόντε ανακαλύπτει ότι το συγκεκριμένο άγαλμα μπορεί τελικά να είναι ακόμα πιο πολύτιμο απ' ό,τι του έχουν πει. Με την έρευνά του θα οδηγηθεί στο μακρινό παρελθόν, θα μάθει ακόμα και για τον άνθρωπο που – προσπαθώντας να ξεφύγει απ' τον Ισπανικό Εμφύλιο– ταξίδεψε ως λαθρεπιβάτης μέχρι την Κούβα, φέρνοντας την Μαύρη Παρθένο από τα Καταλανικά Πυρηναία. Ο Κόντε σιγά σιγά καταδύεται στον υπόκοσμο μιας σκοτεινής Αβάνας που καταρρέει, πέφτει πάνω σε ύποπτους και πτώματα ενώ, την ίδια στιγμή, έρχεται σε επαφή με το απίστευτο κύκλωμα των εμπόρων και των συλλεκτών έργων τέχνης. Στο νέο εκπληκτικό του μυθιστόρημα ο Λεονάρδο Παδούρα αφηγείται μια επική ιστορία που ξεκινάει από τις Σταυροφορίες και φτάνει μέχρι τις μέρες μας.

Στα 20.70 €.

 

Βρείτε τα βιβλία στις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!