Ταξίδι στα μαγευτικά Χανιά

Pluralism / Μάιος 19, 2018

Ένας από τους πιο αγαπημένους και δημοφιλείς  προορισμούς  είναι τα Χανιά. Η Κρήτη φημίζεται για την ομορφιά της σε όλης την έκταση, ωστόσο τα Χανιά μαζί με το Ρέθυμνο αποτελούν τους πιο όμορφους τουριστικούς προορισμούς. Δείτε μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης.

Ο Αιγυπτιακός Φάρος  δεσπόζει στην είσοδο του Παλιού Λιµανιού  µε ύψος 21 µ. Αποτελεί δηµιούργηµα των Ενετών, ενώ οι Αιγύπτιοι φρόντισαν για την ανακατασκευή του το 1830-40, λόγω της φθοράς που είχε υποστεί µε το πέρασµα των χρόνων.

Το Μεγάλο Αρσενάλι έιναι κατασκευασµένο γύρω στα 1600, παραµένει το πιο εντυπωσιακό από τα νεώρια στα δυτικά του Παλιού Λιµανιού.  Τώρα πια προσφέρει το χώρο του στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, το οποίο διοργανώνει σηµαντικά διεθνή events σχετικά µε την αρχιτεκτονική, αλλά και µια σειρά από αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις, εργαστήρια, συναυλίες – και όχι µόνο!

Ο Γιαλί Τζαμίσι είναι  εξαιρετικό δείγµα ισλαµικής αρχιτεκτονικής της Αναγέννησης (β΄ µισό 17ου αι.), ενώ στις µέρες µας φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στο πρόσφατο παρελθόν στέγασε –µεταξύ άλλων– το Αρχαιολογικό και το Λαογραφικό Μουσείο.

Αποτέλεσμα εικόνας για χανια

Η Χατζημιχάλη Νταλιάνη είναι αυτό το πλακόστρωτο, ατµοσφαιρικό στενάκι είναι το αγαπημένο στέκι των Χανίων, καθώς η καρδιά της νυχτερινής ζωής χτυπάει πια εδώ! Α

Τα Νεώρια είναι θολωτά κτήρια είναι από τα πιο εντυπωσιακά µνηµεία στο Παλιό Λιµάνι. Εδώ οι Ενετοί απέσυραν και συντηρούσαν τα πολεµικά πλοία του στόλου τους το χειµώνα. Ξεκινώντας τα τελευταία χρόνια του 15ου αι., κατασκεύασαν 17 συνολικά αρσενάλια (όπως επίσης ονοµάζονται ή ταρσανάδες), εκ των οποίων σήµερα διατηρούνται επτά και ένα ακόµα δυτικότερα, το Μεγάλο Αρσενάλι. Όλα συνθέτουν ένα γραφικό σκηνικό που µας ταξιδεύει σε άλλες εποχές!

Αποτέλεσμα εικόνας για χανια παλια πολη

Τέλος, ένα μεγάλο μέρος της Παλιάς Πόλης των Χανίων είναι χτισμένο γύρω από το Ενετικό λιμάνι, που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Εδώ θα βρείτε πολλούς κινηματογράφους αλλά και αξιοθέατα όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο των Χανίων, το οποίο στεγάζεται στην πρώην Μονή του Αγίου Φραγκίσκου και διαθέτει μία συλλογή Μινωικών και Ρωμαϊκών ευρημάτων. Ο λάτρεις της γλώσσας και του βιβλίου θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τα Μουσείο Τυπογραφίας. 

Αποτέλεσμα εικόνας για χανια

 

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!