Σύγκρουση των ΜΑΤ με το ΚΚΕ - Zougla

Pluralism / Νοε 17, 2020 - Πηγή: zougla
Viral: Οι εφημερίδες της ημέρας 16-04-2024

Σύγκρουση των ΜΑΤ με το ΚΚΕ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 14:00

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Video - Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης, Χάρης Γκίκας, Αναστασία Χαραμή

Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα προσπάθησαν τα ΜΑΤ να διαλύσουν συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Προπύλαια, όπου τα μέλη του κόμματος επιχειρούσαν να συγκροτήσουν διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο φακός του zougla.gr καθώς και οι τηλεοπτικές κάμερες έγιναν μάρτυρες της προσαγωγής τουλάχιστον επτά ατόμων, μελών του ΚΚΕ, ενώ υπάρχει φωτογραφικό ντοκουμέντο για έναν τραυματία. Αμέσως μετά εμφανίστηκε επιτόπου ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, ο οποίος ζήτησε τον λόγο από τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε όλους τους τόνους ενημέρωσε τους αξιωματικούς της αστυνομίας που ήταν παρόντες πως τα μέλη του ΚΚΕ εννοούν να διαδηλώσουν διατηρώντας τις αποστάσεις και ακολουθώντας όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται.

Nωρίτερα εξελίσσονταν συνεχείς διαπραγματεύσεις μεταξύ του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ και της αστυνομίας, ενώ τα μέλη του ΚΚΕ παρατάχθηκαν επί του οδοστρώματος, μπροστά από τα Προπύλαια και απ’ την Ομόνοια. Όμως περίπου στις 14:40 η αστυνομία εξαπέλυσε και νέο κύμα επίθεσης με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και τα υδροφόρα οχήματα διασκορπίζοντας τους διαδηλωτές, οι οποίοι έτρεχαν να διασωθούν.

Την ίδια ώρα στην πλατεία Κοραή βρίσκονταν και μέλη της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», αλλά και της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού. 

Όπως καταγγέλλει το ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της επίθεσης προπηλακίστηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης και άλλοι βουλευτές του κόμματος, ενώ έγιναν και προσαγωγές. Επίσης, όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους διαδηλωτές χωρίς να τηρούν κανένα μέσο προστασίας. 

Δείτε το βίντεο με τα επεισόδια από τα Προπύλαια μέχρι την Ομόνοια

Δείτε το δεύτερο βίντεο με τα επεισόδια από την Ομόνοια έως την Πλατεία Καραϊσκάκη

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!