Στην κορυφή της Ιαπωνίας ο Dovizioso!

Έλενα Δημητρίου / Οκτ 15, 2017

Της Έλενας Δημητρίου,

  Ένας εκπληκτικός αγώνας διαδραματίστηκε στο Motegi της Ιαπωνίας με ανατρεπτική νίκη του Dovizioso, ο οποίος στον τελευταίο γύρο έδωσε μια επική μονομαχία με τον Marquez. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Petrucci ενώ ο Valentino Rossi έπεσε και εγκατέλειψε στη συνέχεια τον αγώνα.

   Ο Dovizioso με τη νίκη του κατάφερε να μειώσει τη διαφορά του από την κορυφή όπου βρίσκεται ο Marquez, μόλις σε 11 βαθμούς.

  Ο αγώνας μάλιστα ξεκίνησε κάτω από δυσοίωνες καιρικές συνθήκες, με βροχή οπότε οι οδηγοί μπήκαν στην πίστα με λάστιχα βροχής ενώ ο κάθε αναβάτης είχε δικαίωμα αλλαγής μοτοσικλέτας σε περίπτωση αλλαγής των καιρικών συνθηκών.

  Κατά την εκκίνηση ο Lorenzo βρέθηκε στην κορυφή στον πρώτο γύρο με τον Marquez και τον Dovizioso να ακολουθούν. Στη συνέχεια ο Petrucci προσπέρασε τους παραπάνω για να βρεθεί πρώτος με προβάδισμα δύο δευτερολέπτων στον τρίτο γύρο. Ο Lorenzo άρχισε να χάνει έδαφος στη συνέχεια ενώ οι Vinales και Rossi έδειξαν από την αρχή ότι δεν ήταν σε θέση να διαγωνιστούν για τις πρωταρχικές θέσεις.

  Μόλις στον πέμπτο γύρο, ο Valentino Rossi έπεσε και εγκατέλειψε τον αγώνα. Το «παράδειγμά» του ακολούθησαν έπειτα οι Crutchlow, Abraham, Pedrosa και Bautista. Οι τρεις κορυφαίοι Petrucci, Marquez και Dovizioso αφού ανέπτυξαν αρκετή διαφορά από τους υπόλοιπους δημιούργησαν… την δικιά τους ξεχωριστή μάχη για την πρωτιά.

  Οκτώ γύρους πριν τον τερματισμό ο Marquez και ο Dovizioso προσπέρασαν τον Petrucci λόγω προβλημάτων στα ελαστικά του, και ο Ισπανός αναβάτης βρέθηκε στην κορυφή του αγώνα. Οι αναβάτες της Honda και της Ducati έδωσαν σκληρή μάχη στη συνέχεια. Πέντε γύρους πριν τον τερματισμό ο Dovizioso προσπέρασε τον Marquez. Όμως ο Ισπανός, ο οποίος δεν θεωρείται άδικα το φαβορί της διοργάνωσης, δύο γύρους πριν το τέλος ανέκτησε την πρώτη θέση. Η ανατροπή όμως ήρθε στον τελευταίο γύρο, όπου ο Ιταλός αναβάτης της Ducati κατάφερε να προσπεράσει τον Marquez και να αναδειχθεί νικητής.

  Ο Dovizioso πλέον έχει μειώσει τη διαφορά τους μόλις στους 11 βαθμούς και φαίνεται ότι η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου θα γίνει ανάμεσα στους δυο τους, ενώ παράλληλα απομένουν μόνο τρεις αγώνες Grand Prix μέχρι τη λήξη του Πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η βαθμολογία των αναβατών:

Marquez 244

Dovizioso 233

Vinales 203

Pedrosa 170

Rossi 168

Zarco 125

Lorenzo 116

Petrucci 111

Crutchlow 92

Folger 84

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!