Σοκάρουν τα στοιχεία για τη δολοφονία της 13χρονης τσιρλίντερ - Ο 14χρονος, το DNA και οι 114 μαχαιριές - www.enikos.gr

Pluralism / Μάιος 28, 2021 - Πηγή: enikos

Σοκάρουν τα στοιχεία για τη δολοφονία της 13χρονης τσιρλίντερ - Ο 14χρονος, το DNA και οι 114 μαχαιριές

09:05 09:05

Διεθνή

Ο έφηβος από τη Φλόριντα που κατηγορείται για τη δολοφονία της 13χρονης μαζορέτας Τρίστιν Μπέιλι, φέρεται να τη μαχαίρωσε περισσότερες από 100 φορές, ενώ σχεδίαζε από καιρό τη δολοφονία και μάλιστα το είχε πει σε αρκετούς ανθρώπους, οι οποίοι δεν τον πήραν στα σοβαρά.

Ο 14χρονος θα αντιμετωπίστει στη δίκη ως ενήλικας, σύμφωνα με την εισαγγελία λόγω της αγριότητας του εγκλήματος. Ο Άιντεν Φούτσι, 14 ετών, κατηγορείται για προμελετημένη δολοφονία πρώτου βαθμού.

Ο εισαγγελέας της Φλόριντα, RJ Larizza σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε αποκάλυψε φρικτές λεπτομέρειες από την υπόθεση, που συγκλονίζει τις ΗΠΑ. Η άτυχη Bailey μαχαιρώθηκε 114 φορές, με 49 αμυντικές πληγές στα χέρια, τα μπράτσα και το κεφάλι. Η άκρη του μαχαιριού κυνηγιού, με το οποίο φέρεται να τη σκότωσε, έσπασε στο τριχωτό της κεφαλής της, είπε χαρακτηριστικά. 

«Το να πούμε ότι ήταν φρικτό θα μπορούσε αναμφισβήτητα να θεωρηθεί υποτιμητικό», είπε ο εισαγγελέας σε δημοσιογράφους για τη βάναυση δολοφονία της 9ης Μαΐου. Το όπλο δολοφονίας ανακαλύφθηκε σε μια λίμνη, κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το σώμα της 13χρονης σε μια δασώδη περιοχή του Αγίου Ιωάννη στις 10 Μαΐου.

Το DNA της βρέθηκε στη λεπίδα, καθώς και σε παπούτσια και ένα μπλουζάκι στο υπνοδωμάτιο του 14χρονου, σύμφωνα με τον Larizza. Το DNA του φέρεται να βρέθηκε στο σώμα της.

Βίντεο από ένα σπίτι κοντά στο σημείο, δείχνει τον 14χρονο και το θύμα να περπατάνε μαζί γύρω στις 1:45 το πρωί. Η εξαφάνιση της Bailey δηλώθηκε στις 10 το πρωί. Στη συνέχεια βρέθηκε το πτώμα της περίπου τρία μίλια μακριά από το σπίτι του δράστη.

Ο έφηβος, που φοιτούσε στο ίδιο σχολείο με την κοπέλα, φέρεται να είπε σε πολλούς ανθρώπους ότι σκόπευε να σκοτώσει κάποιον και συγκεκριμένα να τον μεταφέρει στο δάσος και να τον μαχαιρώσει. Ωστόσο, οι σοκαριστικές δηλώσεις του δεν αναφέρθηκαν ποτέ στις αρχές, σύμφωνα με την εισαγγελέα. «Ήταν σαφές ότι σκεφτόταν να δολοφονήσει», ανέφερε ο Λάριζα, προσθέτοντας ότι ήταν «θέμα χρόνου» πριν ο Φούτσι εκτελούσε το άρρωστο σχέδιο του.

«Είναι ενοχλητικό και ανησυχητικό ότι οι δηλώσεις αυτές δεν ελήφθησαν σοβαρά υπόψη από τους ανθρώπους που τις άκουσαν», σημείωσε ο εισαγγελέας. "Δεν αναφέρθηκε ποτέ εκ των προτέρων στις Αρχές".

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!