Σκληρή αντιπαράθεση Μητσοτάκη-Τσίπρα

Pluralism / Φεβ 17, 2017

Μία ακόμη έντονη αντιπαράθεση έλαβε χώρα σήμερα στη Βουλή ανάμεσα στον κύριο Τσίπρα και κύριο Μητσοτάκη.

Τσίπρας: «τι είπατε τόσο μυστικά με τον κ. Σόιμπλε ώστε να μην θέλετε να βγεί ούτε μια φωτογραφία όσο με το εάν συμφωνείται ή όχι με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για μέτρα 4 δισ. ευρώ μετά το πέρας του προγράμματος; Αναγνωρίζετε ή όχι τα στοιχεία της Κομισιόν και της Eurostat που δείχνουν ότι υπάρχει ανάκαμψη ή ταυτίζεστε με τις ακατανόητες για κάθε σοβαρό οικονομολόγο αιτιάσεις του ΔΝΤ; Αυτά είναι τα επίκαιρα ερωτήματα και σε αυτά περιμένουμε ευθύτατες απαντήσεις και όχι συναντήσεις πίσω από κλειστές πόρτες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης :«έχετε βάλει τη χώρα πάλι σε ένα πολύ επικίνδυνο και κατηφορικό μονοπάτι. Το πού θέλετε να την πάτε το γνωρίζετε μόνο εσείς ξαναφέρατε πίσω το «μαύρο σύννεφο» της δραχμής μέσα σε σαράντα πέντε μέρες είχαμε διαρροή 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από το τραπεζικό σύστημα, παρά το γεγονός ότι ακόμα έχουμε capital controls! Οι Υπουργοί σας σήμερα ο κ. Σταθάκης μας λέει: «Δεν πειράζει, αν δεν το πετύχουμε, δεν χάθηκε και ο κόσμος»…Θα μπούμε κύριε Τσίπρα, στην ποσοτική χαλάρωση τον Μάρτιο του 2017 ή και αυτός ο στόχος, ο οποίος είναι απολύτως απαραίτητος για να κανονικοποιηθεί η κατάσταση στην οικονομία, πήγε περίπατο… Μας μιλάτε συνέχεια για τις εκτιμήσεις της Κομισιόν. Σας λέω, λοιπόν, κύριε Τσίπρα, μακάρι να επαληθευτούν…. Αλλά σας θυμίζω ότι οι εκτιμήσεις της Κομισιόν τα προηγούμενα χρόνια δεν βγήκαν… Επαναλαμβάνετε συνέχεια μισές αλήθειες. Διότι όλες οι προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας το 2017 για να βγουν, έχουν μία προϋπόθεση: Ότι θα έπρεπε ήδη να έχει κλείσει η αξιολόγηση και ότι δεν θα αποσταθεροποιηθεί το κλίμα στην οικονομία και ότι, φυσικά, θα προχωρήσουν επιτέλους οι απαραίτητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η χώρα. Κάνετε τίποτα για όλα αυτά; Όχι….

 Μυστική δεν ήταν η δική μου συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε αλλά η δική σας στο Παρίσι με τη Ρότσιλντ. Εσείς πήρατε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, πηγαίνει στο Παρίσι χωρίς να έχετε ανακοινώσει τίποτα, και χωρίς να συνοδεύεστε από τους αρμόδιους Και μόνο όταν το έμαθε το πανελλήνιο ανακοινώσατε ότι συναντηθήκατε με τη Ρότσιλντ. Γιατί ακριβώς συναντηθήκατε και ποιους είδατε;»

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον ρώτησε μεταξύ άλλων ευθέως:

Πήγες να πεις στον Σόιμπλε «βαστάτε να μην κλείσει η αξιολόγηση και εμείς θα τον ρίξουμε. Ο αντιπρόεδρός σας εκλαϊκεύει τη γραμμή που είναι να μην κλείσει η αξιολόγηση για να πέσει η κυβέρνηση. Το ΔΝΤ από την πρώτη αξιολόγηση ζητά 3,6 δισ. ευρώ μέτρα και εσύ δεν παίρνεις θέση και είναι αθλιότητα να φοράς τη φανέλα του ΔΝΤ στο Βερολίνο λίγο πριν την κρίσιμη διαπραγμάτευση, είπε ο πρωθυπουργός. Στο Παρίσι δεν έμεινα στο σπίτι του Βολταίρου».

«Δεν πήρατε το πραγματικό μέτρο για τη βία στα γήπεδα......Δεν προσβάλλετε εμάς αλλά την ελληνική αστυνομία όταν λέτε ότι η χώρα είναι στο έλεος της αναρχίας».

«Αφήσατε άδεια τα ταμεία και η δέσμευση  σας είναι αυτή που εκφράζει στα τηλεοπτικά παράθυρα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, να μην κλείσει η αξιολόγηση για να πέσει η κυβέρνηση...Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται» 

«Καταθέστε τώρα πρόταση μομφής θα δείτε πόσο ενωμένη είναι η κυβέρνηση» προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας τη δευτερολογία του».

 

 

 

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!