Ρόδος:το νησί των Ιπποτών

Βάσω Μακροπούλου / Ιουλ 28, 2017

Η Ρόδος είναι ένα νησί της Ελλάδας που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.Αποτελεί το <<στολίδι>>των Δωδεκανήσων,γι’αυτό άλλωστε είναι και η πρωτεύουσα.

Τι να επισκεφτώ στη Ρόδο;

To μόνο σίγουρο που μπορούμε να σας συμβουλεύσουμε για το συγκεκριμένο νησί είναι ότι χρειάζεστε τουλάχιστον 7-10 μέρες για να πείτε ότι είδατε το νησί!Η Ρόδος έχει καθημερινά πράγματα να σου δείξει και να επιλέξεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου.Ας ξεκινήσουμε:

1)Παλιά πόλη: Φυσικά θα πρέπει να επισκεφθείτε την παλιά πόλη.Η παλιά πόλη βρίσκεται στο κέντρο της Ρόδου και έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως πόλη παγκόσμιας κληρονομιάς.Είναι εντυπωσιακό το συναίσθημα που θα νιώσετε να γυρίζει ο χρόνος πίσω και να μεταφέρεστε στο μεσαίωνα.Μπαίνοντας μέσα στην παλιά πόλη θα δείτε διάφορα μαγαζιά για φαγητό,διασκέδαση ακόμη και για να αγοράσετε τα διάφορα αναμνηστικά σας.Περνάτε από πλακόστρωτα σοκάκια μέχρι να φτάσετε στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου όπου μπορείτε να επισκεφθείτε εσωτερικά.

2)Πηγές Καλλιθέας: Σε απόσταση 9 χλμ. από την πόλη της Ρόδου θα συναντήσετε τις περίφημες Πηγές της Καλλιθέας. Πρόκειται για ένα μνημείο ιδιαίτερης ομορφιάς και αρχιτεκτονικής. Οι Πηγές της Καλλιθέας είναι γνωστές, από την αρχαιότητα ακόμη, για τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού που ανάβλυζε και συνεχίζει μέχρι σήμερα να αναβλύζει από τους βράχους.Επίσης μην ξεχνάτε ότι το συγκεκριμένο μέρος έγινε πασίγνωστο,αφού εκεί γυρίστηκε η ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε η Αλίκη Βουγιουκλάκη,<<το Δόλωμα>>.

3)Λίνδος:Άλλο ένα μέρος που αποτελεί στολίδι του νησιού και είναι και αυτό υπό την προστασία της UNESCO είναι η Λίνδος.Η Λίνδος που είναι γνωστή και ως<<Κυκλαδίτισσα του νησιού>>ξεχωρίζει σε ομορφιά.Η Ακρόπολη της,τα καταγάλανα νερά της θα σας κάνουν να χαρείτε κάθε στιγμή τον περίπατο σας και το μόνο σίγουρο να μη θέλετε να φύγετε!

4)Παραλίες Ρόδου:Όσον αφορά στις παραλίες έχετε πολλές επιλογές.Ενώ δε θα συναντήσετε το συνδυασμό γαλαζοπράσινων νερών και πράσινης βλάστησης,οι παραλίες της Ρόδου συνδυάζουν την αγριάδα που αποπνέει το τοπίο σε συνδυασμό και κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά.Σημαντικές παραλίες για να επισκεφθείτε είναι η παραλία της Τσαμπίκας,η παραλία Αφάντου,η παραλία Άντονι Κουίν που πήρε το όνομά της από τον γνωστό ηθοποιό,η παραλία στο Φαληράκι καθώς και η παραλία της Λίνδου αποτελούν παραλίες τις οποίες θα πρέπει να επισκεφθείτε σίγουρα.

5)Πεταλούδες:Οι πεταλούδες της Ρόδου αποτελούν ένα ξεχωριστό φυσικό τοπίο και ένας από τους πιο σπάνιους βιότοπους της Ευρώπης.Εκεί είναι το θερινό καταφύγιο της<<πεταλούδας της Τετραγωνόστικτου>>όπως ονομάζεται επίσημα.Θα μπορέσετε να δείτε χιλιάδες πολύχρωμες πεταλούδες να πετούν και να κάνουν το τοπίο μαγικό.Τις πεταλούδες θα τις εξερευνήσετε περνώντας από διάφορα μονοπάτια,λέμνες και ξύλινα γεφυράκια που σε συνδυασμό με την καταπράσινη φύση κάνουν το τοπίο μαγικό.Μπορείτε αν θέλετε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας εκεί με ένα απολαυστικό πικ-νικ!

6)Επτά πηγές:Οι επτά πηγές αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά μέρη που πρέπει να επισκεφθεί,ιδιαίτερα ένας φυσιολάτρης  πηγαίνοντας  στη Ρόδο.Όπως και στις πεταλούδες έτσι και στο συγκεκριμένο μέρος υπάρχει παντού βλάστηση.Πανύψηλα πλατάνια μέσα από τα οποία περνούν τρεχούμενα νερά προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης στον επισκέπτη.Σημαντικό tip της περιοχήε είναι να μην  παραλείψετε να επισκεφτείτε την ομώνυμη λίμνη της περιοχής, διασχίζοντας το μικρό στενό τούνελ που ξεκινάει από τη ρεματιά και θα σας οδηγήσει στον προορισμό σας.

7)Φαλιράκι:Η περιοχή είναι ιδαίτερα γνωστή στους ξένους τουρίστες.Εκτός από την εξαιρετική παραλία του,το Φαλιράκι έχει γίνει γνωστό για την ξέφρενη διασκέδαση μέχρι πρωίας.Εκεί θα βρείτε καραόκε, βρετανικές και ιρλανδικές παμπ και ντίσκο. Θα βρείτε επίσης μερικά ήσυχα μπαράκια, αλλά όπως θα δείτε, η περιοχή είναι γεμάτη με νέους που χορεύουν και πίνουν παντού,γι’αυτό προσοχή!

Tips:Μην ξεχάσετε πριν φύγετε από το νησί να αγοράσετε τις περίφημες ομπρέλες της Ρόδου.Το νησί,ιδιαίτερα κατά το παρελθόν είχε πολλά ομπρελάδικα τα οποία κατασκεύαζαν ξεχωριστές και ιδιαίτερα ανθεκτικές ομπρέλες.Επίσης να δοκιμάσετε το παραδοσιακό γλυκό του νησιού το οποίο δεν είναι άλλο από το μελεκούνι(Είναι σαν μαλακό παστέλι)το οποίο προσφέρεται εθιμοτυπικά στους γάμους.Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση στο νησί των ιπποτών!!

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!