Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός!

Pluralism / Ιουν 11, 2017

Της Έλενας Δημητρίου,

Με μια επληκτική εμφάνιση ο Παναθηναϊκός που θυμήθηκε την χρονιά του ’99, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε τον τίτλο του πρωταθλητή για 35η φορά στην ιστορία του, μέσα στο ΣΕΦ, σε έναν αγώνα παρωδία λόγω επεισοδίων που προκλήθηκαν από τους οπαδούς του Ολυμπιακού.
Αναλυτικά ο αγώνας:

Το σκορ του αγώνα άνοιξε ο Μιλουτίνοφ για τον Ολυμπιακό με κάρφωμα και στη συνέχεια τρίποντο του Παππά για τον Παναθηναϊκό. Ακολούθησαν τρία τρίποντα, ένα του Παπανικολάου και δύο του Μάτζαρη (11-3). Έπειτα από τάιμ άουτ οι πράσινοι επέστρεψαν δυναμικά και με ένα σερί 7-0 μείωσαν τη διαφορά σε 11-10. Η πρώτη περίοδος έληξε υπέρ των γηπεδούχων με σκορ 17-14.
Το δεύτερο δεκάλεπτο άρχισε με τις ενέργειες του Παπανικολάου και Καλάθη (19-17) και ένα τρομερό κάρφωμα από τον Γκιστ για να φέρει το ματς στα ίσα. Οι πράσινοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με τον Τζέιμς αλλά ο Αγραβάνης κατάφερε να ισοφαρίσει ξανά. Ο Καλάθης έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με δύο καλάθια (21-25). Ο Φώτσης σκόραρε για τρεις και έφτασε για πρώτη φορά τη διαφορά υπέρ του Παναθηναϊκού στο +7 (23-30). Μετά από τρίποντο του Ρίβερς ακολούθησαν οι 2/2 βολές του Σπανούλη, οι 2/2 βολές για τον Τζέιμς και λέι απ από τον Βασιλή Σπανούλη. το ημίχρονο έληξε με σκορ 27-36.
Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους πράσινους, με τρίποντο του Καλάθη. Η μπάλα συνέχισε να είναι στην κατοχή του Παναθηναϊκού και κυρίως στον Τζέιμς, ο οποίος πέτυχε τρίποντο και στη συνέχεια σκόραρε ξανά με το σκορ να διαμορφώνεται σε 27-44! Η ομάδα του Ολυμπιακού εμφανίστηκε αποδιοργανωμένη με τους ερυθρόλευκους να αστοχούν στα ελεύθερα σουτ. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της άμυνας των ερυθρόλευκων και ο Γκάμπριελ πέτυχε ξανά τρίποντο για τους πράσινους. Μετά από 7 λεπτά ο Ολυμπιακός κατάφερε επιτέλους να σκοράρει με τον Μιλουτίνοφ (29-48). Με 1/2 βολές και καλάθι του Μιλουτίνοφ οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 32-48. Οι πράσινοι συνέχισαν να σκοράρουν με 2/2 βολές του Μπουρούση και εκπληκτικό κάρφωμα του Νίκου Παππά!(32-52). Στη συνέχεια, ο Αγραβάνης έκανε 2/2 βολές και ο Παππάς σκόραρε ξανά για τρεις. Ο Παπαπέτρου με ενέργειά του μείωσε σε 37-55. Με νέο καλάθι του Ρίβερς το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 37-57.
Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ξεκίνησε με δύο σερί τρίποντα του Αγραβάνη και τον Ολυμπιακό να μειώνει σε 43-57. Το σερί του Ολυμπιακού σταμάτησε ο Παππάς (45-59). Ο Σπανούλης σκόραρε για τρεις και κατάφερε να μειώσει σε 48-59, όμως ακολούθησε τρίποντο του Ρίβερς για να αυξήσει ξανά τη διαφορά υπέρ των πράσινων (48-62). Στη συνέχεια υπήρξε εκπληκτική ενέργεια από τους πράσινους. Ο Γκίστ έκοψε τον Αγραβάνη και ο Σίνγκλετον έκανε ένα τρομερό κάρφωμα (48-64).
Ο αγώνας διεκόπη έπειτα από επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, όταν άρχισαν να πετάνε φωτοβολίδες και κροτίδες στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ντροπιαστικές οι εικόνες στο ΣΕΦ με το παρκέ να γίνεται πεδίο μάχης, αφού γέμισε από κόσμο του Ολυμπιακού. Για ακόμα μια φορά καταστρέφουν τον θεσμό του αθλητισμού, με τις ανεγκέφαλες πράξεις τους.
Έπειτα από πολύωρη αναμονή και παράκληση του προπονητή του Ολυμπιακού να εκκενωθεί το γήπεδο για να ολοκληρωθεί ο αγώνας, οι παίκτες επέστρεψαν στο παρκέ για να συνεχιστεί ο υπόλοιπος αγώνας. Στο τελευταίο λεπτό ο Πρίντεζης σκόραρε και το παιχνίδι έληξε με σκορ 51-66. Ο Παναθηναϊκός είναι και επίσημα πλέον ο Πρωταθλητής Ελλάδας!

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!