Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε!

Έλενα Δημητρίου / Ιαν 26, 2017

Της Έλενας Δημητρίου

   Ο Παναθηναϊκός παρ’ όλο που μπορούσε, δεν κατάφερε να νικήσει τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και ηττήθηκε 72-66. Πολύ καλή εμφάνιση του Γκάμπριελ με 23 πόντους.

  Οι πράσινοι προερχόντουσαν από νίκη έναντι της Μπαρτσελόνας και ο Ερυθρός Αστέρας από μια πολύ καλή εμφάνιση στη Βιτόρια έναντι της Μπασκόνιας. Αξίζει να σημειωθεί, πως με αυτήν του τη νίκη, ο Ερυθρός Αστέρας μετράει εφτά σερί νίκες στη διοργάνωση και φαίνεται να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

  Οι πράσινοι έκαναν πολύ κακό ξεκίνημα με τους γηπεδούχους να κάνουν το 16-0 και να περάσουν 6,5 ολόκληρα λεπτά για να βάλουν καλάθι το οποίο ήταν και τρίποντο από τον Τζέιμς. Ακολούθησε τρίποντο του Ρίβερς και μετά με κάρφωμα του Γκάμπριελ έγινε το 16-8. Η απάντηση ήρθε γρήγορα από τους γηπεδούχους με τον Τζένκινς να κάνει το 2/2 στις βολές. Στη συνέχεια, με δύο συνεχόμενα τρίποντα ο Γκάμπριελ έκανε το 18-14 και μετά με καλάθι του Μπιέλιτσα το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 20-14.

  Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο του Σίνγκλετον και η απάντηση ήρθε αμέσως με τον Μπιέλιτσα. Ο Γκάμπριελ έκανε στη συνέχεια το 23-19 αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 26-19 με τρίποντο του Ουόλτερς. Με κάρφωμά του, ο Ρίβερς έκανε το 28-21 και στη συνέχεια, με λέι απ του Τζέιμς και κάρφωμα του Γκάμπριελ, έγινε το 31-25. Ο Μίτροβιτς έκανε το 33-25 και με δύο τρίποντα του Μπουρούση και του Τζέιμς αντίστοιχα, το σκορ διαμορφώθηκε στα 33-31. Μέσα στα πρώτα είκοσι λεπτά, ο Παναθηναϊκός είχε κάνει ήδη 9 λάθη. Την τελευταία λέξη στο δεύτερο δεκάλεπτο είπαν οι γηπεδούχοι διαμορφώνοντας το τελικό σκορ σε 39-33 με καλάθι του Γιόβιτς.

  Την έναρξη στο τρίτο δεκάλεπτο έκαναν οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα κάνοντας το 40-33. Έπειτα ακολούθησε μάχη ανάμεσα σε Ρίβερς και Μίτροβιτς, οι οποίοι με διαδοχικά καλάθια έκαναν το 42-37. Ο Γκάμπριελ με το 2/2 στις βολές και ένα τρίποντο έκανε το 42-42 στο 22’ καταφέρνοντας να ισοφαρίσει. Αμέσως μετά, ο Σιμόνοβιτς έκανε το 44-42 για τους ερυθρόλευκους. Στο 24’ ο Γκάμπριελ με άλλο ένα τρίποντο έκανε το 48-47, όπου ακολούθησε καλάθι του Τόμπσον κάνοντας το 50-47. Οι πράσινοι έδειξαν ξεκάθαρη βελτίωση και κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά του πρώτου δεκαλέπτου. Μάλιστα, προηγήθηκαν στο σκορ 55-56 πριν κάνει ο Ουόλτερς το 57-56 13 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

  Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ένα εκπληκτικό τρίποντο του Ρίβερς κάνοντας το 57-59. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στην επίθεση με καλάθι του Γκούντουριτς και στη συνέχεια, με κάρφωμα του Σίνγκλετον στο 32’ έγινε το 59-61 με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται ξανά. Ο Κούζμιτς όμως έκανε το 61-61 και με τρίποντο του Σιμόνοβιτς στο 34’ οι γηπεδούχοι πήραν πάλι το προβάδισμα. Ακολούθησαν απανωτά πολλά λάθη που στοίχισαν στον Παναθηναϊκό τη νίκη. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε 72-66 με τον Ερυθρό Αστέρα να σημειώνει άλλη μια νίκη στη διοργάνωση.

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!