Ποινή φυλάκισης έξι μηνών για τον Καλάθη!

Έλενα Δημητρίου / Νοε 23, 2017

Με ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή τιμωρήθηκε ο Νικ Καλάθης από το από το Δ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για ένα τροχαίο ατύχημα, στο οποίο είχε εμπλακεί στις 13 Νοεμβρίου του 2011.

Πριν έξι χρόνια, ο γκαρντ του Παναθηναϊκού είχε προκαλέσει ένα τροχαίο ατύχημα και καταδικάστηκε για σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή, ενώ απαλλάχθηκε από την κατηγορία της εγκατάλειψης.

Στο δικαστήριο παρευρέθηκε ο ίδιος με τη σύντροφό του, αλλά και ο Μιχάλης Γεωργαντής, υπεύθυνος ασφαλείας στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Τα θύματα του τροχαίου δεν εμφανίστηκαν, καθώς είναι κάτοικοι της Νορβηγίας. Έστειλαν όμως τα αποδεικτικά έγγραφα για τις σωματικές βλάβες που δέχθηκαν.

Η σύντροφος του Καλάθη, η οποία ήταν συνοδηγός την ημέρα του ατυχήματος δήλωσε τα εξής στο δικαστήριο:

«Είχαμε πάει για φαγητό και πηγαίναμε σπίτι μας. Αρχίσαμε να επιβραδύνουμε φτάνοντας σε κόκκινο φανάρι, αλλά δεν προλάβαμε και χτυπήσαμε το πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου. Όταν έγινε το ατύχημα δε βγήκα από το αυτοκίνητο. Έβλεπα τι έλεγαν ο Νικ με τον οδηγό. Αυτοί βγήκαν από το αυτοκίνητο, αλλά δε μου φάνηκαν τραυματισμένοι».

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε γιατί φύγανε από το σημείο του ατυχήματος πριν εμφανιστεί η αστυνομία, δήλωσε:

«Δεν καταλάβαμε ότι θα ερχόταν αστυνομία, ούτε καταλαβαίναμε γενικά τι έλεγε ο άλλος οδηγός. Ο Νικ μου είπε ότι αναγνώρισαν ποιος είναι και άρα δεν χρειάζεται να έρθει η αστυνομία».

Ο Μιχάλης Γεωργαντής ανέφερε στην κατάθεσή του στον δικαστή:

«Το 2011 ήταν παίκτης της ομάδας μας. Μου είπε ότι ενεπλάκη σε ατύχημα την επόμενη μέρα που τον είδα. Την προηγούμενη ήταν σε δεξίωση χορηγών, έμεινε μέχρι τις δύο το βράδυ και την επόμενη τον είδα γιατί έπαιζε αγώνα».

Ο διεθνής μπασκετμπολίστας καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, ενώ αναμένεται να γίνει έφεση για μείωση της ποινής.

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!