Παρέλαση "γαλαζοαίματων" στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Μαδρίτης

Pluralism / Ιαν 19, 2017
Δυναμικό παρόν της Ελλάδας με την Έλενα Κουντουρά - Άνοιγμα της Ελλάδας στην Λατινική Αμερική το 2017
 

Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας εγκαινίασε την φετινή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού FINTOUR, η οποία φιλοξενείται στην Μαδρίτη από την Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή.
 
Η έκθεση της Μαδρίτης αποτελεί τη δεύτερη πιο σημαντική τουριστική έκθεση στον κόσμο, μετά από αυτήν του Βερολίνου. Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίζεται από το Διεθνές Έτος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης, με επίσημη ανακήρυξη του ΟΗΕ.
 
«Ο κύριος στόχος είναι η μελέτη και η ευαισθητοποίηση για τις επιπτώσεις και την σημασία που έχει ο τουρισμός σήμερα. Τα ταξίδια και ο τουρισμός έχουν γίνει πολύ, πολύ σημαντική ανθρώπινη δραστηριότητα, και ο κόσμος πραγματικά δεν γνωρίζει πολλά γι ‘αυτό. Ο δεύτερος στόχος, και αυτός είναι εξίσου σημαντικός, είναι το πώς θα μετατραπεί αυτή η ανθρώπινη δραστηριότητα σε μια θετική δύναμη για τους ανθρώπους και τον πλανήτη», υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού Τουρισμού, Ταλέμπ Ριφάι.
 

H Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά ηγείται της ελληνικής αποστολής στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού FITUR στη Μαδρίτη, όπου ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετέχει με περίπτερο, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Ισπανία προς την Ελλάδα το 2017 και το άνοιγμα των αγορών της Λατινικής Αμερικής.
 
H πτώση της τιμής του ευρώ έχει οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης από χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή, για τουρισμό προς την Ευρώπη. Στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού σημειώνουν ότι αύξηση των εκτός Σέγκεν επισκεπτών είναι πολύ σημαντική για την βελτίωση των οικονομικών μεγεθών του ελληνικού τουρισμού, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των επισκεπτών, ξοδεύουν περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, αφού διαμένουν περισσότερες ημέρες κατά μέσο όρο στην χώρα αναλογικά με τους Ευρωπαίους. 
 

Η κυρία Κουντουρά είχε σύντομη συνάντηση με τον Βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε ΣΤ’ στο Παλάτι Πάρδο της Μαδρίτης, με τον οποίο συνομίλησε για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό, στο πλαίσιο εκδήλωσης της Βασιλικής Οικογένειας της Ισπανίας  προς τιμή των Υπουργών και αξιωματούχων που εκπροσωπούν τα κράτη  που συμμετέχουν στην Έκθεση. 
 
Σήμερα στο ελληνικό περίπτερο, η Υπουργός πραγματοποιεί συναντήσεις με παράγοντες της ισπανικής και της διεθνούς ταξιδιωτικής βιομηχανίας καθώς και με ταξιδιωτικά γραφεία με εξειδίκευση σε τουριστικά πακέτα για την Ελλάδα. 
 
Έχει επίσης προγραμματίσει συνεντεύξεις σε ΜΜΕ της Ισπανίας για την προώθηση και προβολής της Ελλάδος ως παγκόσμιου ελκυστικού τουριστικού προορισμού.  

 

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!