Πανεπιστήμια: Πώς και πότε θα γίνουν οι εξετάσεις - www.enikos.gr

Pluralism / Απρ 30, 2020 - Πηγή: enikos
Viral: Η καλύτερη φώτο της ημέρας

Πανεπιστήμια: Πώς και πότε θα γίνουν οι εξετάσεις

14:40 14:40

Κοινωνία

Στα τέλη Μαΐου θα ολοκληρωθεί το εαρινό εξάμηνο του 2019-20 στα πανεπιστήμια και στο διάστημα 10-15 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η εξεταστική, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνοντας ότι το υπουργείο συνιστά για τις εξετάσεις να προτιμηθούν, όπου επιτρέπεται, εναλλακτικοί τρόποι εξέτασης και όχι η φυσική παρουσία.

"Τα συγγράμματα διανέμονται αυτή τη στιγμή μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και παράλληλα υπάρχει όλο το υλικό που έχουν πρόσβαση οι φοιτητές ηλεκτρονικά. Για τις εξετάσεις, πρώτον υπεύθυνος για το πώς θα αξιολογηθούν οι φοιτητές σε κάθε μάθημα είναι ο καθηγητής, δεύτερον οι καθηγητές έχουν πολλά μέσα για να αξιολογήσουν την επίδοση ενός φοιτητή, αυτά είναι είτε εργασία που θα κάνει στο σπίτι ο φοιτητής είτε προφορική εξέταση εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης ή συνδυασμός των παραπάνω. Τέλος, όπου δεν είναι τα προηγούμενα εφικτά εξέταση με φυσική παρουσία. Οι εξετάσεις με φυσική παρουσία θα γίνουν κι αυτές αλλά θα γίνουν με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και η αρμόδια επιτροπή για το πόσοι φοιτητές μπορούν να είναι σε ένα αμφιθέατρο ή μια αίθουσα για την εξέταση και πόση είναι η μέγιστη διάρκεια της εξέτασης" δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Βασίλης Διγαλάκης στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή των Γ. Χουδαλάκη, Ιωσ. Καλαμαράκη και Στ. Κασίμη.

"Στα νοσοκομεία οι ιατρικές σχολές ακολουθούν τα πρωτόκολλα που ακολουθούν οι γιατροί σε νοσοκομεία κτλ και διαφοροποιούνται ανάλογα με το είδος του εργαστηρίου" σημείωσε. "Τα Πανεπιστήμια ανοίγουν στην τρίτη φάση. Τα Λύκεια ανοίγουν στην πρώτη φάση, πρώτα η Γ Λυκείου και στη συνέχεια οι άλλες τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου και για τα Δημοτικά δεν έχει ληφθεί απόφαση, υπάρχει ένα ενδεχόμενο που θα εξεταστεί στο τέλος Μαΐου αν θα ανοίξουν ή όχι" πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram!