Οι καλύτεροι προορισμοί για οικογενειακά Χριστούγεννα 2018

Pluralism / Δεκ 08, 2018
Viral: Οι εφημερίδες της ημέρας 23-04-2024
Η Skyscanner σας προτείνει τους καλύτερους χριστουγεννιάτικους προορισμούς για οικογενειακές αποδράσεις μαζί με τα παιδιά για τα Χριστούγεννα 2018-2019.
 
1. Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα
 
Για μία ακόμη χρονιά ο «Μύλος των Ξωτικών» στα Τρίκαλα θα ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους! Η εορταστική περίοδος Χριστούγεννα 2018-Πρωτοχρονιά 2019 είναι η καλύτερη αφορμή για ένα ταξίδι με τα παιδιά σας στα Τρίκαλα. Ο Άι Βασίλης και τα ξωτικά του θα ταξιδέψουν στην πόλη των Τρικάλων, μεταμορφώνοντάς της σε έναν από τους καλύτερους χριστουγεννιάτικους προορισμούς εντός Ελλάδας για όσους θέλουν να ταξιδέψουν με παιδιά. Ο παλιός μύλος Ματσόπουλου θα φορέσει για 8η χρονιά τα γιορτινά του στο μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της χώρας! Για 38 μέρες ο Μύλος των Ξωτικών 2018-2019 θα φιλοξενεί καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, δραστηριότητες για παιδιά και χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις μια μικρούς και μεγάλους.
 
Info: Η είσοδος είναι δωρεάν.
 
Ο Μύλος των Ξωτικών θα λειτουργεί από 30 Νοεμβρίου 2018 έως 6 Ιανουαρίου 2019 καθημερινά από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ.
 
 
2. Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2018/2019 στην Αθήνα
 
Ετοιμάζεστε για ένα ταξιδάκι στην Αθήνα αυτά τα Χριστούγεννα; Για τους γονείς που πρόκειται να ταξιδέψουν στην ελληνική πρωτεύουσα τα Χριστούγεννα 2018-2019 οι επιλογές είναι αρκετές. Το παραμυθένιο Christmas Factory στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι ετοιμάζεται ήδη για το πιο γλυκό ταξίδι στην πιο αγαπημένη γιορτή του χρόνου! Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους, εκπλήξεις για γονείς και παιδιά και απίθανες προτάσεις για παιχνίδι και δώρα που θα σας συναρπάσουν!
 
Info: Το «The Christmas Factory» θα λειτουργήσει από τις 30 Νοεμβρίου 2018 ως τις 6 Ιανουαρίου 2019.
 
Για μια ξεχωριστή «γεύση» Χριστουγέννων… στον πάγο, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Κλειστό Π. Φαλήρου (ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ). Από τις 19 ως τις 23 Δεκεμβρίου 2018 οι Russian Ice Stars θα «ζωντανέψουν» σε μια τεράστια παγοπίστα το εορταστικό παραμύθι  «Η Χιονάτη στον πάγο».
 
 
3. Η «Ονειρούπολη» της Δράμας
 
Κάθε Δεκέμβρη η Δράμα ντύνεται με γιορτινή διάθεση και πασπαλίζεται από τη μαγεία των Χριστουγέννων! Η «Ονειρούπολη» της Δράμας μεταφέρει μικρούς και μεγάλους σε ένα μαγικό ταξίδι με πλούσια καλλιτεχνικά δρώμενα. Παραμυθένια ξύλινα σπιτάκια φιλοξενούν δωρεάν δράσεις για μικρά παιδιά. Οι μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν νόστιμα εδέσματα και ροφήματα και να νιώσουν κι αυτοί… σαν παιδιά!
 
Πώς θα φτάσετε: Η Δράμα απέχει 145 περίπου χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο από τη Θεσσαλονίκη και δύο ώρες μετά να βρίσκεστε στη δική σας… «Ονειρούπολη»! Εναλλακτικά, μπορείτε να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια για Καβάλα και να συνεχίσετε το ταξίδι σας προς τη Δράμα με αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος». Η Καβάλα συνδέεται με απευθείας πτήσεις με την Αθήνα.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για ονειρουπολη δραμας 2018
 
4. Ξεχωριστό εορταστικό χρώμα στα Ιωάννινα
 
Πέρυσι τα Χριστούγεννα τα Ιωάννινα βάφτηκαν… ασημένια χάρη στο θεαματικό χριστουγεννιάτικο χωριό «Ασημένια Χριστούγεννα», που «χτίστηκε» στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο Ιωαννίνων. Αναμένουμε με ανυπομονησία  να δούμε τι εορταστικές εκπλήξεις μάς επιφυλάσσουν τόσο το πάρκο, όσο και η πόλη των Ιωαννίνων φέτος, μια και πάντα στολίζονται μοναδικά και προσφέρουν πληθώρα δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια. Ταξιδέψτε μαζί με τα παιδιά σας στα πανέμορφα Γιάννενα και ζήστε μοναδικές στιγμές φέτος τις γιορτές!
 
5. Άι Βασίληδες τρέχουν στα Χανιά τα Χριστούγεννα 2018-2019
 
Για όγδοη συνεχή χρονιά τα Χανιά διοργανώνουν το μεγαλύτερο -αναλογικά- σε πλήθος κόσμου και έσοδα Santa Run της Ευρώπης! Χιλιάδες Άι Βασίληδες αναμένεται να γεμίσουν και πάλι τους δρόμους των Χανίων και να… κοκκινίσουν την πόλη!
 
Μείνετε συντονισμένοι για την ακριβή ημερομηνία που θα διεξαχθεί το φετινό Santa Run στα Χανιά. Τα ξωτικά της οργανωτικής επιτροπής θα έχουν περισσότερα νέα για σας σύντομα! Θα μπείτε στον παλμό των Χριστουγέννων μαζί με τα παιδιά σας και… θα ανεβάστε τους παλμούς της καρδιάς σας περπατώντας για ένα καλό σκοπό! Τα έσοδα της διοργάνωσης αποδίδονται σε σωματεία των Χανίων, που ασχολούνται με παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
 
Φορέστε στολές Άγιου Βασίλη και ταξιδέψτε μαζί με τα παιδιά σας στα Χανιά, για μια χριστουγεννιάτικη γιορτή με φιλανθρωπικό σκοπό!
 
Tip: Η Κρήτη είναι ένας προορισμός για όλο το χρόνο! Δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε στο επόμενό σας ταξίδι στην Κρήτη.
 
6. Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη
 
Η Θεσσαλονίκη είναι όμορφη όποια εποχή του χρόνου κι αν την επισκεφθεί κανείς, πόσω μάλλον την περίοδο των Χριστουγέννων που φορά τα γιορτινά της! Κάθε χρόνο στους δήμους της πόλης διοργανώνονται χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, θεματικά πάρκα και συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες.
 
Ένα ταξιδάκι στη Θεσσαλονίκη είναι πάντα μια καλή ιδέα και τα Χριστούγεννα… ακόμη καλύτερη!
 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για χριστουγεννα θεσσαλονικη
 
7. Οι χριστουγεννιάτικες φωτιές της Φλώρινας
Φωτιά
Η Φλώρινα γιορτάζει τα Χριστούγεννα μ’ ένα παραδοσιακό έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Κάθε χρόνο τα μεσάνυχτα της 23ης προς 24η Δεκεμβρίου οι γειτονιές της Φλώρινας… παίρνουν φωτιά! Η παραμονή των Χριστουγέννων γιορτάζεται με μεγάλες φωτιές που στήνονται στους δρόμους, ενώ γύρω τους στήνεται γλέντι σωστό! Κρασί, γλυκά και φασολάδα ζεσταίνουν τους παριστάμενους ενώ τοπικά συγκροτήματα αναλαμβάνουν να δώσουν ρυθμό στη γιορτή!
 
Σύμφωνα με το χριστουγεννιάτικο έθιμο, ομάδες παιδιών επιλέγουν ένα σημείο για την αποθήκευση των ξύλων και κέδρων που έχουν κόψει από το βουνό. Το βράδυ που καίνε οι φωτιές τα παιδιά από κάθε γειτονιά έχουν διπλό σκοπό: να φυλάξουν τα δικά τους ξύλα και να «κλέψουν» κέδρα από τους άλλους χωρίς να τους πάρει χαμπάρι κανείς!
 
8. Πρωτοχρονιάτικα καραβάκια στη Χίο
 
Πώς θα σας φαινόταν ένα ταξίδι στη Χίο αυτά τα Χριστούγεννα; Ταξιδέψτε μαζί με τα παιδιά σας στη Χίο στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και γνωρίστε ένα ιδιαίτερο τοπικό έθιμο.
 
Κάθε χρόνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Χίο αναβιώνει το έθιμο με τα «αγιοβασιλιάτικα καραβάκια». Κάθε ενορία κατασκευάζει το δικό της καραβάκι και το παρουσιάζει στην πλατεία Βουνακίου… υπό τους ήχους μουσικών οργάνων και παινεμάτων! Τα «παινέματα» είναι κάλαντα κι ευχές με μπόλικη δόση σάτιρας, εμπνευσμένης από την επικαιρότητα. Η ομάδα που θα βραβευτεί περιφέρει με θρίαμβο το καραβάκι της στις γειτονιές της Χίου.
 
Ζήστε το κλίμα των Χριστουγέννων σε κάποιον από τους παραπάνω ελληνικούς προορισμούς για αξέχαστες οικογενειακές αποδράσεις μαζί με τα παιδιά για τα Χριστούγεννα 2018 & Πρωτοχρονιά 2019!
 
Σημειώνεται, πως το άρθρο ενημερώθηκε τον Οκτώβριο 2018. Οι πληροφορίες και οι τιμές έχουν ελεγθεί ως έγκυρες και ακριβείς την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος άρθρου και ενδέχεται να αλλάζουν.
 
Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!