Οι ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα

Pluralism / Μάιος 28, 2017
Viral: Οι εφημερίδες της ημέρας 23-04-2024

Ο Αστυνόμος Μπέκας μία ιδιαίτερα δημοφιλή σειρά που προβλήθηκε για πρώτη φορα το 2006-2008 από τον Alpha και προβάλλεται μέχρι και σήμερα. Στους τηλεοπτικούς μας δέκτες εμφανίστηκε ένας αστυνομικός παλιάς κοπής , που αγαπά την ελληνική παράδοση και είναι σχολαστικός στη δουλειά του. Ένας απλός άνθρωπος, αλλά με υψηλό επίπεδο εφυίας και παρατηρητικότητας με βοηθούς 2 νέους υπάστυνομους. Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης που έπαιξε των ομώνυμο ρόλο και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και έπειτα με την Λίλη Τσεζμαζόγλου που υπήρξαν οι βοηθοί του. Βέβαια απ'τα επεισόδια πέρασαν στρατιές γνωστών ηθοποιών ενδεικτικα: Μηνάς Χατζησάββας, Παναγιώτα Βλαντή, Αλέξης Γεωργούλης, Ελισάβετ Μουτάφη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δήμητρα Ματσούκα , Τάνια Τρύπη.

Τί πρέπει να μάθουμε γι΄ αυτήν την σειρά;
Αρχικά, ότι είναι βασιζμένη σε μια σειρά βιβλίων του Γιάννη Μαρή, ο οποίος θεωρείται ο πατέρας του αστυνομικού μυθιστορήματος στην Ελλάδα. Ένας συγγραφέας με μεγάλο κύρος, οπου πολλά από τα έργα του μεταφέρθηκαν στην μεγάλη οθόνη και παίζονται και σε θεατρικές παραστάσεις.

Η πρώτη φορά που μεταδόθηκαν οι ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα στην τηλεόραση ήταν το 1970 με τον Στάυρο Ξενίδη στην ΕΡΤ.
Ακόμη, ο χαρακτήρας του αστυνόμου Μπέκα υπήρξεστην τηλεοπτική σειρά« Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα», η οποία μεταδόθηκε απ' την ΕΡΤ 2 το 1987 καθώς και στη σειρά «Το μυστικό του Άρη Μπονσαλέντη» η οποία μεταδόθηκε από το Mega Channel το 1990.

Τί κάνει ξεχωριστό τον χαρακτήρα του Αστυνόμου Μπέκα που με πολύ μεγάλη επιτυχία ενσάρκωσε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης;

΄Ενας μικρο-μεσαίος οικογενειάρχης, που έχει τεράστια αδυναμία στην μονοχοκόρη του, με υψηλά ιδανικά και αξίες. Ενδελεχής στις υποθέσεις του και χωρίς να το διακρίνει το ελάχιστο ίχνος της τεμπελιάς. Οξυδερκής χωρίς να εντυπωσιάζεται από τα χρήματα με επιμονή και υπομονή μέχρι την επίλυση της εκάστοτε υπόθεσης. Να σημειώσουμε εδώ πως ακόμη και η εξωτερική εμφάνιση του Μπέκα ήταν δοσμένη απ΄τον Μαρή( παχουλός με γκρίζα μαλλιά και αμετανόητος καπνιστής).

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!