Οδοιπορικό του zougla.gr στους οβελίες του Πάσχα - Zougla

Pluralism / Απρ 19, 2020 - Πηγή: zougla

Οδοιπορικό του zougla.gr στους οβελίες του Πάσχα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Απριλίου 2020, 12:57

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης / Χάρης Γκίκας

Διαφορετικό και μοναχικό δείχνει να είναι αυτό το Πάσχα με τους πολίτες να ετοιμάζονται να καθίσουν γύρω από το μεσημεριανό τραπέζι μόνο με τα μέλη της οικογένειάς τους και χωρίς συγγενείς ή φίλους. Η καραντίνα αλλά και τα «τσουχτερά» πρόστιμα δεν επέτρεψαν στους πολίτες να μεταβούν σε σπίτια φίλων ή συγγενών, ούτε όμως και στα εξοχικά τους με αποτέλεσμα να περάσουν άκρως οικογενειακά το γιορτινό τραπέζι.

Οι περισσότεροι αποφάσισαν να ψήσουν το κρέας στο σπίτι τους, ενώ λιγότεροι συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, έδωσαν το αρνί σε φούρνους. Ακόμα πιο λίγοι είναι εκείνοι που θα προτιμήσουν να προμηθευτούν αρνί από ταβέρνα, αφού όπως αποκαλύπτει στο φακό του zougla.gr ο ιδιοκτήτης ταβέρνας «Τα Βλάχικα» στη Βάρη τις προηγούμενες χρονιές, οι ίδιοι επέλεγαν να βρεθούν όπως ορίζει ο νόμος λόγω της καραντίνας.

Ο φακός του zougla.gr κατέγραψε γιορτινές στιγμές από κατοίκους της Βάρης οι οποίοι ψήνουν αρνί μόνοι και εντελώς οικογενειακά.

Επίσης, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Τα Βλάχικα», αναφέρει πως φέτος η δουλειά έπεσε τουλάχιστον 50% καθώς θα σουβλίσουν μόνο 70 αρνιά. «Προηγούμενες χρονιές ο αριθμός τους ήταν 150 – 200 αρνιά. Φέτος φοβούνται ακόμη και να έρθουν να τα πάρουν».

Και οι κάτοικοι των περιοχών, Μαραθώνα, Καλέντζι και Πικέρμι, γιορτάζουν ανήμερα του Πάσχα, εντελώς οικογενειακά. Παρόλο που μένουν σε μονοκατοικίες και έχουν την δυνατότητα να στήσουν ακόμα και γλέντι στην αυλή του σπιτιού τους, εκείνοι υπακούοντας τις εκκλήσεις των αρμόδιων αρχών, μένουν σπίτι και γιορτάζουν την Ανάσταση με τα μέλη της οικογένειάς τους, αποκαλύπτουν στο φακό του zougla.gr

Δείτε τα βίντεο:

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!