Νάξος:Το όμορφο νησί των Κυκλάδων

Βάσω Μακροπούλου / Ιουν 29, 2017
Viral: Οι εφημερίδες της ημέρας 23-04-2024

Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Με τη μακρόχρονη ιστορία της, τα σημαντικά μνημεία, αλλά και την έντονη τουριστική ζωή, κατέχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα άλλα κυκλαδονήσια. Όσες μέρες κι αν καθίσετε στη Νάξο, θα έχει πάντα κρυμμένες γωνιές για να ανακαλύψετε, παραλίες που δεν έχετε ακόμη δει, πύργους και κάστρα που δεν προλάβατε να επισκεφθείτε, αρχαίους ναούς που δεν μάθατε τα μυστικά τους.

Τι να επισκεφθεί κανείς στη Νάξο; Το μόνο σίγουρο είναι ότι καθώς το λιμάνι δένει στο λιμάνι της Νάξου,χαρακτηριστικό αξιοθέατο που προβάλλεται είναι η Πορτάρα. Είναι μια τεράστια μαρμάρινη πύλη, υπόλειμμα ενός ναού του Απόλλωνα του 530 π.Χ., που έμεινε ημιτελής στην κατασκευή του.Σημαντικό να επισκεφθείτε είναι επίσης ο μυκηναϊκός τάφος της Χωστής,το αρχαίο υδραγωγείο της Νάξου και το αρχαίο Ιερό του Απόλλωνα και της Δήμητρας στο Γύρουλα Σαγκρίου. Ξεχωριστό σημείο από το οποίο μπορείτε να θαυμάσετε τη θέα είναι το κάστρο της Χώρας στο οποίο βιώνεις την αίσθηση μιας μεσαιωνικής πόλης.

Ποιές παραλίες να επισκεφθείς; Οι δυο πιο όμορφες και ξεχωριστές παραλίες στη Νάξο είναι η Αγία Άννα και ο Άγιος Προκόπιος. Τα γαλαζοπράσινα νερα σε συνδυασμό με τη λευκή άμμο σε κάνουν να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε ένα εξωτικό νησί χωρίς καμία υπερβολή!Επιπλέον θα πρέπει να επισκεφθείτε την παραλία της Αγιασσού,τις παραλίες Πλάκα και Μικρή Βίγλα καθώς και την παραλία του Πανέρμου στη Νάξο, προφυλαγμένο σε κλειστό κόλπο στις νοτιοανατολικές ακτές του νησιού, είναι σχεδόν πάντα απάνεμο, και διαθέτει μικρό μόλο και όμορφη αμμουδιά με πεντακάθαρα νερά. Πού να φας; Ωραίες και ξεχωριστές ταβέρνες που συνδυάζουν διασκέδαση και καλό φαγητό αποτελούν η Banana,το Cavo D'oro και το Colosseo.

Φυσικά μετά το φαγητό ακολουθεί η διασκέδαση!Η Νάξος φημίζεται για την νυχτερινή της ζωή!Μπορείτε λοιπόν να πείτε χαλαρά το ποτό σας στο Ocean Mojo,στο Day Night και στο Da Costa! Πού να μείνεις; Στη Νάξο υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία και οικονομικά ενοικιαζόμενα δωμάτια αρκεί να κάνετε την κράτησή σας από νωρίς!Όμορφα και οικονομικά είναι το Aegeon Apartments,το Agia Anna Studios,το Agnanti Hotel και το Anixis Hotel. Kαλή σας διασκέδαση!

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!