Μιλάνο η ιταλική πρωτεύουσα της μόδας

Pluralism / Ιαν 04, 2018
Η Ιταλία ή διαφορετικά, όπως την αποκαλούν οι Ιταλοί η όμορφη χώρα Belpaese είναι ένας απ' τους αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων για μια σειρά από λόγους : γιατί είναι κοντά μόλις 2 ώρες από την Αθήνα, γιατί πλέον είναι πολύ οικονομικά και κυρίως γιατί πέρα από την ομορφιά της σαν χώρα έχει υψηλή αισθητική. Τι θα λέγατε, όμως να μιλούσαμε λίγο για μια πολύ σημαντική της πόλη το Μιλάνο ; Συνηθίζεται στους προορισμούς για Ιταλία να γίνεται κυρίως λόγος για τη Ρώμη ή την Βενετία οπότε είναι μία ευκαιρία να δούμε και αυτήν την πόλη που δεν είναι μόνο για μόδα! 
 
 Το Μιλάνο είναι η 2η μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας , η πρωτεύουσα της περιφέρειας της Λομβαρδίας και 1η σε οικονομική δραστηριότητα. Όπως, μου έλεγαν και οι ίδιοι οι Ιταλοί η Ρώμη είναι για ιστορικούς κυρίως λόγους η πρωτεύουσα μας αλλά όλη η οικονομική   πρωτεύουσα είναι το Μιλάνο. Μια μητρόπολη, που διαθέτει μοναδικά αριστουργήματα τέχνης: Teatro alla Scala (Σκάλα του Μιλάνου) μία από τις σημαντικότερες λυρικές σκηνές στον κόσμο, ο ιερός ναός της Santa Maria delle Grazie που φιλοξενεί το διάσημο σε όλον τον πλανήτη Μυστικό Δείπνο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Galleria Vittorio Emanuele II , όπου η υψηλή αισθητική του Vittorio Emanuele II συναντά τον σύγχρονο κόσμο μέσα σ'αυτήν την στοά γεμάτη μαγαζιά. Φυσικά, Πλατεία Duomo (Piazza del Duomo) ο τουλάχιστον επιβλητικός αυτός ναός ,που είναι βέβαιο πως είναι αδύνατον να πάει κάποιος για πρώτη φορά και να μην μείνει άναυδος. To Quadrilatero d’Oro (χρυσό τετράγωνο)  όπου βρίσκονται μαζεμένοι όλοι οι γνωστοί οίκοι της μόδας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το  Castello Sforzesco ένα υπέροχο κάστρο που διασχίζοντας το καταλήγεις στο Parco Sempione, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε, να κάνατε πικ-νικ σαν να βρίσκεστε σε εξοχή, ενώ θα είστε μέσα στο Μιλάνο. Navigli di Milano που ναι είναι κανάλια σαν αυτά της Βενετίας, αλλά στο Μιλάνο βέβαια σε μικρότερη έκταση, αλλά αυτό δεν τα κάνει λιγότερο όμορφα. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω για τους ποδοσφαιρόφιλους Stadio Giuseppe Meazza (Σαν Σίρο ή Τζιουζέπε Μέατσα), όπου η πρόσβαση με το μετρό είναι πολύ ευκολή. Να σημειώσουμε, εδώ ότι τα περισσότερα από τα αξιοθέατα βρίσκονται στο κέντρο του Μιλάνου όπου υπάρχουν γραμμές μετρό και για τους πιο ρομαντικούς υπάρχει και τραμ με το νούμερο 1 ( GRECO). Επίσης, υπάρχουν και μικρά μαγαζάκια που μπορείτε να απολαύσετε τον κάφε και τα brioche ,αλλά και το κλασικό κρασί prosecco με aperitivo.
 
Η νυχτερινή ζωή είναι γεμάτη από επιλογές! Ακόμη, να σημειώσουμε πως απ' το Μιλάνο υπάρχουν γραμμές τρένου για όλη την Ιταλία (Milano Centrale ) και όχι μόνο.  Αυτό σημαίνει πως είτε μπορείτε να κάνετε ταξίδια εύκολα σε διπλανές πόλεις και μη πολλές φορές , ακόμη και αν έχετε διαλέξει να ταξιδέψετε σε μία άλλη ιταλική πόλη είναι εύκολο να πάτε και Μιλάνο. Τα TRENI ITALIA είναι στη διάθεση σας και μέσω ίντερνετ να κόψετε τα εισητήρια σας και όσο νωρίς τόσο καλύτερα. Υπάρχουν προσφορές τύπου 9 ευρώ Ρώμη -Μιλάνο, Βενετία -Μιλάνο 9 ευρώ με τα γρήγορα τρένα για 2 ώρες ! 
 

Θα δείτε έναν άλλο κόσμο, που ακόμη και αν δεν σας αρέσει η ιδέα της μεγαλούπολης θα την  θαυμάσετε!

 
Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!