Μήλος:Το νησί των ερωτευμένων

Βάσω Μακροπούλου / Ιουν 17, 2018
Viral: Οι εφημερίδες της ημέρας 23-04-2024

Η Μήλος,ένα από τα πιο ωραία νησιά των Κυκλάδων, δίκαια κατέχει τον τίτλο του <<νησιού των ερωτευμένων>>μαζί φυσικά με τη Σαντορίνη.Ένα νησί με άγρια ομορφιά,περιστοιχισμένο με απίστευτες παραλίες και ανεξερεύνητα σπήλαια  που βλέπεις μόνο σε πόστερ περιοδικών.Ας πούμε λίγια λόγια για αυτήν!

Αρχικά η Μήλος  είναι ένα ηφαιστειακό ελληνικό νησί στο Αιγαίο Πέλαγος, βόρεια του Κρητικού πελάγους. Στη Μήλο  υπάρχουν πολλές παραλίες και πολλά καταλύματα (ξενοδοχεία - ενοικιαζόμενα δωμάτια) που την καθιστούν ξεχωριστή για τους τουρίστες. Ας μην ξεχνάμε ότι το γνωστό άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, το οποίο σήμερα βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου βρέθηκε στο συγκεκριμένο νησί.

Η Μήλος είναι γνωστή τόσο για τις ιαματικές πηγές της όσο και για τις παραλίες της.Ξεχωριστή παραλία αποτελεί το Τσιγκράδο,το οποίο χρειάζεται αθλητική ενδυμασία,καθώς η κατάβαση στην παραλία γίνεται με σχοινί.Αξίζει τον κόπο μην φοβηθείτε είναι μαγευτικά!!Επόμενη παραλία το Σαρακίνικο.Λευκοί βράχοι σε συνδυασμό με γαλάζια νερά κάνουν το τοπίο ονειρικό.Επίσης θα πρέπει να επισκεφθείτε την Φυριπλάκα,τον Παπαφράγκα(παραλία ανάμεσα σε μεγάλους βράχους)και το Παλαιοχώρι.Ξεχωριστή παραλία αποτελεί το Κλέφτικο όπου η πρόσβαση γίνεται μόνο με ιστιοπλοϊκά και όχι μέσω ξηράς.

Ακόμη η Μήλος όπως είπαμε αποτελεί το <<νησί των ερωτευμένων>>,οπότε δεν υπάρχει ξέφρενη νυχτερινή ζωή,αλλά ρομαντισμός και χαλάρωση!Στη χώρα της Μήλου θα βρείτε πολύ ωραίες ταβέρνες και εστιατόρια για να γευματίσετε.Σαν νησί είναι αρκετά ακριβό,ιδιαίτερα η διαμονή,άρα φροντίστε να έχετε κάνει κράτηση αρκετά νωρίτερα.Σας ευχόμαστε καλό ταξίδι και καλές εξερευνήσεις!!

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!