Μάσκα για όλους - Zougla

Pluralism / Απρ 02, 2020 - Πηγή: zougla

Μάσκα για όλους

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020, 09:25

Αποστομωτική είναι η απάντηση του επικεφαλής του Ινστιτούτου Υγείας της Ιταλίας και καθηγητή στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Ρώμης, Walter Ricciardi, σε όσους αμφισβητούν τη χρήση της χειρουργικής μάσκας από το σύνολο του πληθυσμού για λόγους αυτοπροφύλαξης αφενός, αλλά και προστασίας των υπόλοιπων πολιτών αφετέρου.

Ο έμπειρος Ιταλός επιστήμονας εξηγεί με επιχειρήματα πως το ιδεατόν θα ήταν σε καθεστώς πανδημίας το σύνολο του πληθυσμού, προσβεβλημένο ή όχι από τον ιό, ασθενείς ή υγιείς, να φοράει τη χειρουργική μάσκα σε όλες του τις δραστηριότητες. Υπάρχουν ομάδες ειδικών που επιχειρούν να πείσουν πως σε καθεστώς ελλείψεων σε αναλώσιμα οι μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται από το νοσηλευτικό προσωπικό και από τους ασθενείς και πως η χρήση του προφυλακτικού αυτού μέσου από το σύνολο των πολιτών ενέχει κινδύνους.

Ο διεθνούς φήμης καθηγητής επιδημιολογίας δηλώνει, μεταξύ άλλων, στην ιταλική τηλεόραση ότι «θα ήταν ιδανικό να μπορούσαμε αυτή τη στιγμή να φοράμε όλοι μάσκες, αλλά, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες ποσότητες», ενώ προσθέτει: «Τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό θα πρέπει να τα υποστούμε για πολύ καιρό ακόμα».

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους την επιχειρηματολογία του διεθνούς φήμης καθηγητή Walter Ricciardi:

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!