Λονδίνο: Μία «πολυπολιτισμική ομορφιά», γνωρίστε την!

Pluralism / Οκτ 10, 2018

Αποφασίσατε να κλείσετε ένα ταξιδάκι για Λονδίνο;Good choice!!
Όταν το αεροπλάνο προσγειώνεται στο αεροδρόμιο του Heathrow(μέσα από το οποίο θα καταφέρετε να βγείτε μετά από αρκετή ώρα,αφού αποτελεί το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης και το τρίτο μεγαλύτερο του κόσμου) πρέπει να γνωρίσετε πως σας περιμένει πραγματικά μια φανταστική εμπειρία!!


Το Λονδίνο είναι χωρισμένο ζώνες.Το καλύτερο μέρος για να μείνει κάποιος στο Λονδίνο είναι στη Ζώνη 1.Ουσιαστικά είναι το κέντρο του Λονδίνου και αφού πάτε διακοπές εκεί να γνωρίζετε ότι μέσα σε αυτή τη ζώνη θα κινείστε χρησιμοποιώντας είτε το μετρό είτε ακόμη και κάνοντας βόλτα με τα πόδια ή με το ποδήλατο! Τα ξενοδοχεία στο Λονδίνο είναι ακριβά και οι τιμές στην Ζώνη 1 είναι αρκετά υψηλές, αλλά να γνωρίζετε οτι αν μείνετε σε άλλη ζώνη θα δίνετε περισσότερα χρήματα στις μετακινήσεις με το μετρό και εκτός αυτού θα κάνετε περισσότερη ώρα για να πάτε στο κέντρο,άρα μένοντας στη Ζώνη 1 κερδίζετε και χρήμα και χρόνο!


Στη Ζώνη 1 λοιπόν μπορείτε να επισκεφθείτε τα ‘’βασικά’’μέρη που δεν πρέπει να χάσετε κάνοντας αυτό το ταξίδι! To start with, πρέπει αρχικά να δείτε την επιβλητική Tower Bridge η οποία βρίσκεται πάνω στον ποταμό Τάμεση και να την περπατήσετε κατά μήκος.Η θέα είναι μαγευτική!Μπορείτε να περπατήσετε αν ο καιρός είναι καλός από το αυτήν την περιοχή μέχρι τη στάση Westminister όπου βρίσκεται το περίφημο Βig Ben,είναι περίπου 1 ώρα δρόμος.


Στη συνέχεια διασχίζοντας την γέφυρα θα δείτε το διάσημο London Εye,το οποίο ουσιαστικά σας δίνει την ευκαιρία να δείτε το Λονδίνο από ψηλά.Ωστόσο σας συνιστώ να έχει κλείσει τα εισητήρια νωρίτερα γιατί η ουρά είναι πάντοτε μεγάλη καθώς και το εισητήριο ακριβό.Αξίζει τον κόπο όμως!
Συνεχίζοντας πρέπει να επισκεφθείτε το παλάτι του Buckingham το οποίο πραγματικά είναι πολύ εντυπωσιακό.Αν πάτε κατά τις 11 π.μ μπορεί να δείτε την αλλαγή φρουράς που είναι μοναδικό θέαμα(Πραγματικά νιώθεις σαν να είσαι σε παραμύθι!)Ωστόσο για να πάτε στο παλάτι του Buckingham περνάτε από ένα από τα πιο ωραία πάρκα του Λονδίνου το St James Park,το οποίο είναι γεμάτο από ελεύθερους σκίουρους και τουλίπες!
Έπειτα,δε γίνεται να πάτε στο Λονδίνο και να μην επισκεφθείτε τα πασίγνωστα Harrods! O χώρος είναι διαμορφωμένος με βάση την αρχαία Αίγυπτο και είναι πάρα πολύ εντυπωσιακός.Συνιστώ να ψωνίσετε την κλασσική τσάντα από τα Ηarrods καθώς και μία κούπα με την ένδειξη Harrods γιατί πραγματικά τα υπόλοιπα είναι απλησίαστα!

 


Επόμενη στάση: Piccadilly circus.Το Piccadilly είναι μια πλατεία όπου είναι τοποθετημένες τεράστιες πινακίδες με διαφημίσεις.Περπατώντας από το Piccadilly προς την Leicester square θα συναντήσετε πολλά μαγαζιά για ψώνια, φαγητό και τυχερά παιχνίδια.

Στην πλατεία Leicester θα δείτε τον κινηματογράφο Odeon όπου γίνονται οι πρεμιέρες των διάσημων χολυγουντιανών και όχι μόνο ταινιών.Φυσικά στην ίδια πλατεία υπάρχουν και τα αστέρια των διάσημων star του σινεμά.

Last but not least,μπορείτε να επισκεφθείτε τα μουσεία όπως το πασίγνωστο Madame Tussauds με τα κέρινα ομοιώματα στο οποίο θα πρέπει να έχετε κλείσει εισητήριο από Ελλάδα,καθώς και το Βρετανικό Μουσείο(μη θυμηθώ τον Έλγιν και συγχιστώ τώρα που τελειώνουμε) στο οποίο η είσοδος είναι δωρεάν αλλά υπάρχουν χρεώσεις για την είσοδο σε κάποιες εκθέσεις.
Συνοψίζοντας,όλα τα παραπάνω είναι μέρη τα οποία θα πρέπει κανείς να επισκεφθεί για να γνωρίσει αυτή την multi-cultural πόλη,η οποία πραγματικά σε κάνει να θες να ξαναπάς και να γευτείς τις ομορφιές της!

Have fun!!

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!