Κορονοϊός: Η απάντηση του αντιπρύτανη του ΑΠΘ μετά τη δήλωση -"βόμβα" - www.enikos.gr

Pluralism / Μαρ 08, 2020 - Πηγή: enikos

Κορονοϊός: Η απάντηση του αντιπρύτανη του ΑΠΘ μετά τη δήλωση -"βόμβα"

00:34 00:34

Κοινωνία

Σε διευκρινιστική δήλωση προέβη το βράδυ του Σαββάτου, ο αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα όσα ανέφερε σχετικά με τον κορονοϊό στη δημοτική τηλεόραση της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Γιαννακουδάκης αναφέρει ότι «δεν θα έπρεπε να παρασυρθώ και να διατυπώσω προσωπικές απόψεις προκαλώντας έτσι ένα τόσο μεγάλο θόρυβο», χαρακτηρίζοντας «ατυχή» την επιλογή του να διατυπώσει δημοσίως μία προσωπική εκτίμηση.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Γιαννακουδάκη:

Σχετικά με τις δηλώσεις μου για τον κορονοϊό, στο πρόγραμμα της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης «Τα λόγια της πόλης», οι οποίες αναπαράχθηκαν μαζικά θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:

Ήταν ατυχής η επιλογή μου να διατυπώσω δημοσίως μία προσωπική εκτίμηση –σίγουρα όχι βεβαιότητα- σε ένα θέμα που δε βρίσκεται απλώς στην κορυφή της παγκόσμιας επικαιρότητας, αλλά λόγω της σοβαρότητάς του απαιτεί υπεύθυνη στάση από όλους μας. Προσωπικά δε θα έπρεπε να παρασυρθώ και να διατυπώσω προσωπικές απόψεις προκαλώντας έτσι ένα τόσο μεγάλο θόρυβο.

Διευκρίνισα και στην εκπομπή πως η τοποθέτησή μου δεν είχε κανέναν θεσμικό χαρακτήρα, που να απορρέει από την ιδιότητά μου ως Αντιπρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πολύ περισσότερο δεν εξέφραζε απόψεις των Πρυτανικών Αρχών συνολικά.

Προφανώς κάθε πολίτης έχει την ελευθερία έκφρασης των απόψεών του, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί μεγαλύτερη φειδώ λόγων από όλους όσοι υπηρετούμε δημόσια αξιώματα.

Ασχέτως με την άποψη που μπορεί να έχει ο καθένας μας, είναι απολύτως βέβαιο ότι τα μέτρα αντιμετώπισης της διάδοσης του κορωνοϊού είναι μόνον αυτά που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο δικός μας Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Στο Αριστοτέλειο είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο να τηρούμε κατά γράμμα τις οδηγίες που δίνονται και καθημερινά επικαιροποιούνται από τις αρμόδιες Αρχές.

Διατηρώ, όπως κάθε πολίτης, την ελπίδα ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει ένα επαρκώς μελετημένο και με ικανοποιητική αποτελεσματικότητα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Όμως, με βάση τα δεδομένα αυτής της στιγμής, είναι υποχρέωση κι ευθύνη όλων μας να εφαρμόζουμε ακριβώς και σχολαστικά όλα τα μέτρα πρόληψης κι αντιμετώπισης που προτείνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram!