Καταδικάζουν η κυβέρνηση και τα κόμματα την επίθεση στην γαλλική πρεσβεία

Pluralism / Νοε 10, 2016

Οι σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας δεν μπορούν να επηρεαστούν στο ελάχιστο από τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες, διαβεβαιώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην επίθεση με χειροβομβίδα στην πρεσβεία. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος καταδίκασε την επίθεση και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον ειδικό φρουρό.
«Η Ελληνική Αστυνομία θα επιτελέσει το καθήκον της για τον εντοπισμό των δραστών και θα εγγυηθεί την προστασία όλων των πολιτών» κατέληξε.

Την επίθεση καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ: «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον ειδικό φρουρό, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την επίθεση. » Ενέργειες τέτοιου είδους υπονομεύουν ανοιχτά την ίδια τη δημοκρατία και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών για αυτό μας βρίσκουν όλους απέναντι» αναφέρει.

Tην επίθεση καταδίκασαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράστασή τους στον τραυματία. 

«Οι σχέσεις του ελληνικού λαού με το φίλο λαό της Γαλλίας στηρίζονται σε πολύ γερά θεμέλια για να διαταραχθούν από τέτοιου είδους απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες» αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου.

Ανησυχία και αγανάκτηση εξέφρασε ο πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία. Σε αναρτήσεις στου στο twitter τόνισε ότι «η ασφάλεια των πολιτών είναι το πρώτιστο μέλημα μας». «Εκφράζω την συμπαράσταση όλων μας στον ειδικό φρουρό που τραυματίστηκε και σε όλους τους αστυνομικούς για την δύσκολη αποστολή τους»

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση και αναφέρει: «Τέτοιες ενέργειες, παντελώς εχθρικές προς το εργατικό λαϊκό κίνημα, το μόνο που κάνουν, ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση, είναι να δίνουν άλλοθι στην ένταση της καταστολής, που οξύνεται με αφορμή και την επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα, αλλά και να τρομοκρατούν όσους θέλουν να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις καταδίκης αυτής της επίσκεψης.»

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!