Ιταλία: Το δημοψήφισμα και η έξοδος από την Ε.Ε

Pluralism / Νοε 27, 2016
Viral: Οι εφημερίδες της ημέρας 23-04-2024

Στις 4 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το Δημοψήφισμα στην Ιταλία σχετικά με τις συνταγματικές αναθεωρήσεις που υποστηρίζει η κυβέρνηση Ρέντσι. Αναμένεται ιδιαίτερα κρίσιμο το δημοψήφισμα, καθώς και στη τελευταία δημοσκόπηση το ΌΧΙ είχε προβάδισμα, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως είναι πιθανή η παραίτηση του Ρέντσι.

Συγκεκριμένα, ο Ματέο Ρέντσι ουσιαστικά έχει αναλάβει να υποστηρίζει το ΝΑΙ προσδίδοντας στο δημοψήφισμα το προσωπικό του στίγμα. Η ιταλική αντιπολίτευση υποστηρίζει την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ιταλικός λαός είναι έντονα δυσαρεστημένος από τις πρακτικές της Ε.Ε. και μία επικείμενη έξοδος δεν θα τους  δυσαρεστούσε ιδιαίτερα.

 Η τραγική κατάσταση των ιταλικών τραπεζών, ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας εξαιτίας του επικείμενου δημοψηφίσματος και οι χρόνιες αδυναμίες της ιταλικής οικονομίας οδηγούν την Ιταλία στην έξοδο από την Ευρωζώνη. Η κατάσταση εκτιμάται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς η έξοδος της Ιταλίας θα έπληττε ανεπανόρθωτα την Νομισματική ΄Ενωση, διότι είναι η 3η οικονομία της Ευρώπης. Συνεπώς, τα πάντα είναι ρευστά ακόμη σε όλα τα επίπεδα.

 

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!