Θύελλα αντιδράσεων: Πάγωσαν 5.000 ψάρια για να τα κάνουν παγοδρόμιο στην Ιαπωνία

Pluralism / Νοε 28, 2016
Viral: ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Live Streaming

Το γιαπωνέζικο θεματικό πάρκο που πρόσφερε τη δυνατότητα για πατινάζ πάνω στον πάγο με τους λάτρεις του αθλήματος να βλέπουν κάτω από τα πόδια τους 5.000 φιγούρες κατεψυγμένων ψαριών καμαρώνοντας ότι ήταν το πρώτο του είδους παγκοσμίως, αποτελεί πλέον παρελθόν στην Ιαπωνία μετά το κλείσιμό του χθες ύστερα από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε.

Ο διαχειριστής του πάρκου Space World, το οποίο βρίσκεται στο Κιτακιούσου της νοτιοδυτικής επαρχίας Φουκουόκα, είχε ανοίξει το ασυνήθιστο παγοδρόμιο στις 12 Νοεμβρίου με στόχο την εκπαίδευση των επισκεπτών στη θαλάσσια ζωή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του. Ωστόσο πολύ γρήγορα το concept κρίθηκε καταστροφικό, με έλλειψη ηθικής. "Ακούστηκαν φωνές που κατήγγειλαν το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται ζώντες οργανισμοί ως παιχνίδι και τροφή. Στην εταιρία είχαμε συζητήσεις για το πόσο δεοντολογική ήταν η ιδέα μας γι αυτό το πάρκο" πριν την υλοποιήσουμε, εξήγησε σήμερα ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Κόζι Σιμπάτα διευκρινίζοντας ότι "τα φτωχά ψάρια ήταν ήδη νεκρά και ακατάλληλα προς κατανάλωση όταν αγοράστηκαν".

Το Space World, που χαρακτηρίζεται "θεματικό πάρκο για ό,τι έχει σχέση με το διάστημα" από τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού της Ιαπωνίας, εγκαινίασε το "Freezing Port" με σκοπό να παρουσιάσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης μια έκθεση για την εκπαίδευση των επισκεπτών στη θαλάσσια ζωή. Οι επισκέπτες μπορούσαν να νοικιάσουν πατίνια και να γλιστρούν πάνω με μια μεγάλη ποικιλία κατεψυγμένων ψαριών και οστρακοειδών μέσα στον πάγο σε διάφορες περιοχές του πάρκου. Επίσης ένα μέρος του πάρκου είχε μεγενθυμένες φωτογραφίες μεγαλύτερων ψαριών --όπως οι καρχαρίες-φάλαινες-- ορισμένα από τα οποία έμοιαζαν αληθινά.

"Θέλαμε οι πελάτες μας να δοκιμάσουν την εμπειρία του πατινάζ πάνω στη θάλασσα αλλά μετά τις επικρίσεις, αποφασίσαμε να το σταματήσουμε", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, ο Τοσίμι Τακέντα, εκφράζοντας λύπη για την τροπή που έλαβε το θέμα αυτό. Ο πάγος στο εξής θα λιώσει, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μια εβδομάδα, πριν από μια τελετή ως φόρο τιμής στα ψάρια αυτά από σιντοϊστή ιερέα. "Την είχαμε σχεδιάσει" πριν από τη θύελλα των αντιδράσεων, τόνισε.

ΠΗΓΗ:Το ΠοντίκιΜια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram!