Η Τουρκία αγοράζει 24 F-35, μαχητικά σχεδόν αόρατα 5ης γενιάς

Pluralism / Νοε 03, 2016

Tην απόφαση της Τουρκίας να προμηθευτεί ακόμη 24 μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς τύπου F-35 ανακοίνωσε  o υπουργός Αμυνας της χώρας, Φικρί Ισίκ, σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο Haber. 

Οπως μεταφέρει το Reuters, ο κ. Ισίκ γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας έλαβε εντολή να προμηθευτεί τα 24 αμερικανικά αεροσκάφη της Λόκχιντ Μάρτιν έως το 2018.

Τα F-35 : Υπερηχητικό, πολλαπλών ρόλων. Το F-35 διαθέτει προηγμένη τεχνολογία stealth που το καθιστά «αόρατο» στα εχθρικά ραντάρ. Συνδυάζει χαρακτηριστικά μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς με προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα ενώ φαίνεται να διαθέτει «το πιο ισχυρό και ολοκληρωμένο πακέτο αισθητήρα οποιουδήποτε μαχητικού αεροσκάφους στην ιστορία».

Αξίζει να πούμε, πως πριν από λίγες εβδομάδες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει:  «υπάρχει ανάγκη εκσυγχρονισμού της Πολεμικής Αεροπορίας», προσθέτοντας ότι «απέναντι θα πάρουν F-35 και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ένα ανάλογο σύστημα.  Στο πλαίσιο επέκτασης της στρατιωτικής συμφωνίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ στόχος θα είναι να καταφέρουμε να ενισχύσουμε την Π.Α. με αντίστοιχα αεροσκάφη με αυτά που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι πιλότοι μας στη μάχη του Αιγαίου».

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!