Η κόκκινη, η χοντρή και η λόγια πόλη είναι η Μπολόνια

Δέσποινα Λάνου / Μαρ 05, 2018

 

Γράφει η Δέσποινα Λάνου

Η Μπολόνια είναι η γαστρονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, για να μπορέσει κάποιος να φανταστεί τη ζωή σε αυτήν την πόλη πρέπει πρώτα να σκεφτεί δρομάκια γεμάτο από όμορφες μυρωδιές εκλεκτών υλικών.

Οποιασδήποτε εποχή και εάν διαλέξει κάποιος να πάει στη Μπολόνια θα βρει μία εξαιρετικά «ελκυστική» πόλη, που κατά τη γνώμη μου αφήνει το πιο απόξενο χαρακτήρα του Βορρά και πλησιάζει πιο πολύ την ατμόσφαιρα του Νότου.

 
 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Αποτέλεσμα εικόνας για bologna

 

Ας ξεκινήσουμε την περιήγηση μας από την εμβληματική πλατεία της πόλης τη λεγόμενη Piazza Maggiore, όπου δεσπόζει η Fontana di Nettuno, δηλαδή το σιντριβάνι του Ποσειδώνα, που αποτελεί σημείο αναφοράς της Μπολόνια. Μάλιστα, να σημειώσουμε πως κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών δημιουργείται και θερινός κινηματογράφος. Από εδώ θα λέγαμε πως ξεκινούν τις βόλτες τους οι κάτοικοι της πόλης, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό τους είναι φοιτητές, αφού η Μπολόνια φημίζεται ότι διαθέτει το αρχαιότερο πανεπιστήμιο του δυτικού κόσμου.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που θεωρούν ότι η Μπολόνια ανήκει στις πέντε ομορφότερες πόλεις της Ιταλίας.  

 

Αποτέλεσμα εικόνας για bologna nettuno                                                                    Αποτέλεσμα εικόνας για bologna
 

Σημαντικά αξιοθέατα της πόλης:

Η Basilica di San Petronio είναι πέμπτη μεγαλύτερη εκκλησία στον κόσμο και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να δει κάποιος στη Μπολόνια.

Abbazia di Santo Stefano είναι μία από τις πιο ατμοσφαιρικές εκκλησίες του κόσμου.

Η κόκκινη πόλη: Ναι, η Μπολόνια πέρα από τα συγκλονιστικά εδέσματα που σου προσφέρει, λέγεται και κόκκινη πόλη. Οι σκεπές των κτιρίων  είναι κόκκινες και έτσι δημιουργείται η αίσθηση μιας κόκκινης πόλης. Μπορείτε να απολαύσετε το θεάμα είτε από το λόφο του San Luca είτε από τον πύργο degli Asinelli στο κέντρο της πόλης, ακριβώς δίπλα στη Piazza Maggiore. Ακόμη, το Museo della Storia di Bologna in Palazzo Pepoli είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία για επίσκεψη.

 

Τέλος, πώς να πάτε και πόσο να μείνετε. Η Μπολόνια διαθέτει δικό της αεροδρόμιο, συνεπώς μπορείτε να δείτε τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων. Ωστόσο, οικονομικά συμφέρει πιο πολύ να φτάσετε Μιλάνο και  να κλείσετε εισιτήρια με τρένο, το οποίο φτάνει σε μία ώρα περίπου. Το ταξίδι με τρένο εξάλλου είναι το πιο διάσημο μέσο στην Ιταλία.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για bologna

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!