Η Αμερική του Ομπάμα....μέχρι την Αμερική του ξενοφοβικού Τράμπ

Pluralism / Νοε 09, 2016
Viral: Οι εφημερίδες της ημέρας 23-04-2024

Πριν 8 χρόνια ο αμερικανικός λαός επέλεξε τον πρώτο έγχρωμο πρόεδρο της Αμερικής τον Μπαράκ Ομπάμα. Τότε, όλος ο πλανήτης έκανε λόγο για μία ιστορική στιγμή της Αμερικής, αλλάζοντας όλα τα δεδομένα και φέρνοντας μία νέα εποχή, όπου ο ρατσισμός φαινόταν να απομακρύνεται. Ο Μπαράκ Ομπάμα με τον ξεχωριστό λόγο του,  άλλαξε τα δεδομένα της Αμερικής κάνοντας λιγότερες στρατιωτικές επιχειρήσεις και η προεδρία του ήταν ένα αντιρατσιστικό σύμβολο, δίπλα στη γυναίκα του Μισέλ Ομπάμα. Ο Μπαράκ Ομπάμα εκπέμπει κύρος και αξιοπιστία  θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προέδρους που πέρασαν απ'την Αμερική. 8 χρόνια μετά είναι αναγκασμένος να εγκαταλείψει το αξίωμα του προέδρου καθώς το πέρας της προβλεπόμενης 8χρόνης θητείας του έφτασε στο τέλος. Φτάσαμε, λοιπόν στο σήμερα και στην εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ.

Τι άλλαξε 8χρόνια μετά; 8 χρόνια μετά η Αμερική φαίνεται να έχει αλλάξει, κάνοντας το παράδοξο αφήνοντας πίσω το μέλλον της και διαλέγοντας το παρελθόν και ως μέλλον εννοώ την εκλογή του Ομπάμα και ως παρελθόν την εκλογή του Τράμπ. Μισογύνης, ρατσιστής, λαϊκιστής, με πολλές γυναίκες στη ζωή του, σκάνδαλα, δηλαδή, το αντίθετο από αυτό που υπήρξε ο Ομπάμα.Είναι οξύμωρο,αλλά πραγματικό πως μετά από τη θητεία Ομπάμα αναλαμβάνει εκείνος. Καταρχάς, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως οι 2 υποψήφιοι ήταν απογοητευτικοί για τους Αμερικάνους είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 2 αμφιλεγόμενα πρόσωπα. Άρα, ως προς το ηθικό πλεονέκτημα ήταν και οι 2 εκτός . Τα e-mail της Κλίντον και τα σχόλια για την υγεία της άρχισαν να επηρεάζουν αρνητικά και ο αυτοδημιούργητος Τράμπ υπενθύμισε το αμερικανικό όνειρο wanna be millionaire φέρνοντας στο προσκήνιο κατ' ουσίαν μια ακροδεξιά κυβέρνηση.

Σε όλο το πλανήτη επικρατεί ανησυχία για τα επόμενα βήματα του Τράμπ, εκτός βέβαια από τους ακροδεξιούς που νοιώθουν ικανοποίηση. Έχουμε φτάσει σε ένα επικίνδυνο σημείο, η παγκοσμιοποίηση, η οικονομική κρίση, τα ρατσιστικά συναισθήματα μας γυρνάνε πάλι πίσω εκεί που βρήκε πρόσφορο έδαφος ο Εθνικοσοσιαλισμός. Το χειρότερο όλων είναι πως το μέλλον μπορεί να προβλεφθεί ακόμη χειρότερο.

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!