Ευάγγελος Αποστολάκης: Στη... στροφή δεν έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Όλο το παρασκήνιο - www.enikos.gr

Pluralism / Ιαν 23, 2020 - Πηγή: enikos

Ευάγγελος Αποστολάκης: Στη... στροφή δεν έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Όλο το παρασκήνιο

14:12 14:12

Πολιτική

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για τον θώκο της Προεδρίας της Δημοκρατίας φαίνεται ότι ήταν πολύ μεγαλύτερη έκπληξη, απ’ ό,τι αρχικά εκτιμάτο.

Στο περιθώριο της τελετής παράδοσης - παραλαβής των ηνίων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους είχε μια εξόχως ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις τρέχουσες εξελίξεις. Εξέφρασε την ανησυχία του για την ολοένα  και κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, η οποία πλέον ξεφεύγει από το επίπεδο της ρητορείας σε επί του πρακτέου ενέργειες.

Πάντα πρόθυμος να απαντήσει, ο κ. Αποστολάκης δέχθηκε όπως ήταν αναμενόμενο πολλές ερωτήσεις. Μια από αυτές είχε να κάνει και με την πληροφορία ότι το όνομά του έπαιζε δυνατά για Πρόεδρος της Δημοκρατίας . «Φτάσαμε πολύ κοντά, πάρα πολύ κοντά» ήταν τα λόγια του προς το δημοσιογραφικό πηγαδάκι.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ενδεχομένως στο πρόσωπό του έβλεπαν τον άνθρωπο που θα μπορούσε να αποτελέσει διακομματική επιλογή, τυγχάνοντας ευρείας αποδοχής από τα κόμματα του κοινοβουλίου. Η επιλογή του ταυτόχρονα θα έδινε και το στίγμα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας απέναντι στην Τουρκία κυρίως με τις αναθεωρητικές της βλέψεις.

Τελικά, όπως εκτίμησε ο ίδιος, επικράτησαν διαφορετικά κριτήρια από τα παραπάνω, με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να προκρίνεται από τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Αποστολάκης είχε να πει μόνο καλά λόγια για την επιλογή της κας Σακελλαροπούλου, εντυπωσιάζοντας με τις γνώσεις του για την διαδρομή της στο δικαστικό Σώμα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!