Ερντογάν για Navtex: Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός για τα γεωτρύπανα και τα σεισμογραφικά μας - Zougla

Pluralism / Ιουλ 21, 2020 - Πηγή: zougla
Viral: Οι εφημερίδες της ημέρας 16-04-2024

Ερντογάν για Navtex: Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός για τα γεωτρύπανα και τα σεισμογραφικά μας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020, 16:41

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έπειτα από Navtex που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης η Τουρκία, για σεισμικές έρευνες σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτιοανατολικά της Κρήτης. 

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε για αυτήν την ενέργεια: «Εμείς και για τα σεισμογραφικά μας σκάφη και τα γεωτρύπανά μας δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός. Οτιδήποτε προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και οποιαδήποτε είναι τα δικαιώματα μας στην ανατολική Μεσόγειο, στα πλαίσια αυτά κάναμε τα βήματα και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

«Έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα ότι δεν εποφθαλμιούμε εδάφη και κυριαρχία κανενός, ειδικά επί των φυσικών πηγών ενέργειας. Παρά τις ανηθικότητες που αντιμετωπίζουμε, εμείς δεν θα αλλάξουμε την κατεύθυνση που μας έχει υποδείξει η πίστη και η ιστορία μας», τόνισε.

Την ίδια ώρα, πραγματοποιώντας απολογισμό για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης, δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε ως μία χώρα που διεκδικεί τα δικαιώματά της, χωρίς να σφετερίζεται το δικαίωμα κανενός», ενώ αναφερόμενος στο άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί και την πρώτη προσευχή που θα γίνει εκεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου, ανέφερε:

«Το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί, σύμφωνα με την εντολή του Μωάμεθ του Πορθητή, είναι αποτέλεσμα της αντίληψης περί ευημερίας του έθνους και του πώς θα κερδίσουμε την καρδιά του έθνους μας. Δεν ξεχάσαμε ποτέ ότι στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τη χώρα και να κερδίσουμε την καρδιά του έθνους». 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020, 16:51

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!