Δεν δέχεται ήττα ο Παναθηναϊκός!

Έλενα Δημητρίου / Φεβ 24, 2017
Viral: Οι εφημερίδες της ημέρας 16-04-2024

Της Έλενας Δημητρίου,

  Αφού μοίρασε εγκεφαλικά σε πολλούς οπαδούς του τριφυλλιού, σε ένα παιχνίδι θρίλερ, ο Παναθηναϊκός πήρε μια εκπληκτική νίκη, έπειτα από την ήττα στη Ρωσία και νίκησε την Ούνικς Καζάν στο ΟΑΚΑ 83-82 με ένα τρομερό τρίποντο του Μάικ Τζέιμς!

  Ο Παναθηναϊκός απέδειξε για άλλη μια φορά ότι αρνείται να χάσει, ακόμα κι αν η νίκη έρθει δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι είναι δικαίως μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης!

  Οι πράσινοι παρ’ όλο που ξεκίνησαν δυναμικά με 8 πόντους του Τζεντίλε και ανέπτυξαν διαφορά, δεν κατάφεραν να κλείσει θετικά το πρώτο δεκάλεπτο για εκείνους, λήγοντας 24-25 υπέρ των φιλοξενούμενων μετά από δίποντο του Λάνγκφορντ.

  Το δεύτερο δεκάλεπτο άνοιξε ξανά ο Τζεντίλε με ένα ωραίο λέι απ. Η άμυνα των πράσινων δεν ήταν οργανωμένη αλλά ήταν πολύ κακοί και επιθετικά. Στην κακή διεξαγωγή του αγώνα όμως φέρουν ευθύνη και οι διαιτητές με κάποιες από τις λανθασμένες αποφάσεις τους. Η ρωσική ομάδα κατάφερε μάλιστα να αυξήσει τη διαφορά στο +8 (28-36) και ο Πασκουάλ άλλαξε ολόκληρη την πεντάδα ελπίζοντας να αναδιοργανωθεί η ομάδα στο παιχνίδι βάζοντας στο παρκέ τους Τζέιμς, Παππά, Ρίβερς, Νίκολς και Μπουρούση. Οι πράσινοι κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά στους 3 πόντους (37-40), όμως αυτό δεν ήταν αρκετό και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αυξήσουν ξανά τη διαφορά. Το ημίχρονο έληξε 39-46 υπέρ των φιλοξενουμένων ξανά. Αξίζει να σημειωθεί, πως οι αποφάσεις των διαιτητών πολλές φορές ήταν αρκετά αυστηρές εις βάρος των πράσινων.

  Στην τρίτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε και με τους Καλάθη και Σίνγκλετον κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στο 46-49 με ένα σερί 7-3. Η Ούνικς όμως εκμεταλλευόμενη τα λάθη της άμυνας των πράσινων ανέβασε ξανά τη διαφορά. Το σκορ της τρίτης περιόδου έληξε 52-61 υπέρ των φιλοξενουμένων με παίκτη-κλειδί τον Λάνγκφορντ, ο οποίος σημείωσε 7 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο.

  Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός βελτιωμένος, έκανε ένα σερί 6-1 κάνοντας το 57-62. Με τρίποντο του Ρίβερς οι πράσινοι έφτασαν στο 63-65 με τον ίδιο να φέρνει στη συνέχεια το παιχνίδι σε ισορροπία (65-65). Η απάντηση της ρωσικής ομάδας δεν άργησε να έρθει όταν με δύο σερί τρίποντα του Κόλουμ έκανε ένα σερί 6-0.

  Το παιχνίδι κρίθηκε κυριολεκτικά στα τελευταία δευτερόλεπτα με διαδοχικά τρίποντα του Σίνγκλετον (79-80), 28.8 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Έπειτα με 1/2 βολές οι πράσινοι έκαναν το 80-80. Στη συνέχεια ο Ούνικς με δύο βολές έκανε το 80-82 7 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, αλλά ο Τζέιμς δεν τους άφησε να χαροούν και με ένα εκπληκτικό τρίποντο χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό!

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!