Δήμαρχος Καισαριανής στο enikos.gr: Το πρώτο κρούσμα διαπιστώθηκε την Παρασκευή - Να κλείσει και το 1ο Λύκειο - www.enikos.gr

Pluralism / Σεπ 16, 2020 - Πηγή: enikos

Δήμαρχος Καισαριανής στο enikos.gr: Το πρώτο κρούσμα διαπιστώθηκε την Παρασκευή - Να κλείσει και το 1ο Λύκειο

16:40 16:40

Κοινωνία

του Κώστα Τέο

«Αίτημα μας είναι να κλείσει και το 1ο Λύκειο Καισαριανής που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο σχολείο, όπου μπήκε το «λουκέτο», για να γίνουν ιχνηλατήσεις και απολυμάνσεις», δήλωσε στο enikos.gr ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος μετά τα κρούσματα κορονοϊού που διαγνώστηκαν στο 2ο ΓΕΛ του δήμου.

«Εμείς γνωρίζαμε το κρούσμα από την Παρασκευή και είχαμε κάνει αίτημα να κλείσει το σχολείο από την περασμένη Παρασκευή για να προλάβουμε αυτά που γίνονται σήμερα. Από εκείνη τη στιγμή ήρθαμε σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς, δηλαδή τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, την Πολιτική Προστασία, καθώς και τον ΕΟΔΥ, για να συνεργαστούμε και να δούμε πώς θα λύσουμε το ζήτημα αυτό. Στην πορεία προέκυψε και δεύτερο κρούσμα. Και οι δύο καθηγητές δεν έδωσαν το "παρών" στον αγιασμό του Λυκείου. Πιέσαμε πάρα πολύ», είπε ο κ. Βοσκόπουλος.

«Η ιχνηλάτηση του ιού και του περιβάλλοντος είναι αρμοδιότητα του ΕΟΔΥ. Μας ξεκαθάρισαν και το υπουργείο και ο ΕΟΔΥ ότι δεν είμαστε αρμόδιοι να κλείσουμε ή να μην κλείσουμε το σχολείο. Δεν έχω συνολική εικόνα για το πώς αντιδρά ο ΕΟΔΥ σε περιπτώσεις κρουσμάτων σε σχολεία, ωστόσο παραθέτω τα γεγονότα και ας βγάλουν οι πολίτες και τα ΜΜΕ τα συμπεράσματα τους για το τι συνέβη και πώς αντέδρασαν οι υγειονομικές Αρχές», ανέφερε ακόμη ο Δήμαρχος Καισαριανής, ο οποίος εν συνεχεία υποστήριξε πως «η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη και πολλοί γονείς επικοινωνούν με τον Δήμο και όχι μόνο για να ενημερωθούν για το συμβάν».

Έπειτα από σχετική ερώτηση ο κ. Βοσκόπουλος αναφέρθηκε και στο επίμαχο θέμα με τις μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία για τους μαθητές. «Εμείς μοιράσαμε δύο ειδών μάσκες. Η μία ήταν αυτή η μεγάλη που είδαν όλοι στις τηλεοράσεις και στα social media και ήταν ξεκάθαρα πρόχειρη δουλειά. Και η άλλη ήταν αυτή που δώσαμε εμείς, με δικούς μας πόρους και χρησιμοποίησαν οι μαθητές».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!