Δένδιας: Δεν υπάρχει συμπεφωνημένη διαδικασία έναρξης διαλόγου με την Τουρκία - www.enikos.gr

Pluralism / Ιουλ 29, 2020 - Πηγή: enikos

Δένδιας: Δεν υπάρχει συμπεφωνημένη διαδικασία έναρξης διαλόγου με την Τουρκία

09:05 09:05

Πολιτική

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας , μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει συμπεφωνημένη διαδικασία έναρξης διαλόγου με την Τουρκία αυτή τη στιγμή, μόνο συζητήσεις, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή στο διάλογο, όχι όμως επί παντός επιστητού.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν συζητά ούτε υπό το κράτος απειλών, ούτε υπό το κράτος προθεσμιών.

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και στενάχωρο όμως δεν είναι ελληνοτουρκική διαφορά και η ελληνική πλευρά έχει απευθυνθεί σε όλα τα φόρα και θα κάνει ότι περνά από το χέρι της, για να προστατευθεί το μνημείο αυτό το οποίο ανήκει στην παγκόσμια κοινότητα.

Χθες σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το CNN Turk, ο Ιμπραΐμ Καλίν δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε την διακοπή των επιχειρήσεων ως εποικοδομητική προσέγγιση των διαπραγματεύσεων. Ερωτηθείς ο κ. Καλίν για την κρίση λόγω της Navtex και για τις έρευνες με το Ορούτς Ρέις απάντησε ότι "Η κ. Μέρκελ είχε έναν εποικοδομητικό ρόλο, αλλά όπως ισχυρίστηκε και ο γερμανικός Τύπος, δεν ίσχυε ότι ήμασταν στο χείλος του πολέμου. Η Ελλάδα είναι ο σημαντικός μας γείτονας. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα με την Ελλάδα. Όλοι πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται στη δική τους υφαλοκρηπίδα, και θα πραγματοποιηθούν κοινές μελέτες σε αμφισβητούμενες περιοχές. "Ας είμαστε εποικοδομητικοί, θα περιμένουμε λίγο", είπε ο Πρόεδρος μας". "Ας λύσουμε τα κοινά μας θέματα διμερώς. Δεν θα μπορέσει η Ελλάδα να λάβει αποτελέσματα χρησιμοποιώντας την ένταξη στην ΕΕ ως μοχλό πίεσης" τόνισε.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram!