Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση - Μεγάλη πιθανότητα να έχει ταυτοποιηθεί ο ένας από τους δράστες - www.enikos.gr

Pluralism / Ιουν 06, 2021 - Πηγή: enikos

Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση - Μεγάλη πιθανότητα να έχει ταυτοποιηθεί ο ένας από τους δράστες

15:17 15:17

Κοινωνία

Πολύ κοντά στην ταυτοποίηση τους ενός εκ των δραστών της δολοφονίας της Καρολάιν στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. Στις έρευνες των αξιωματικών του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής καθοριστικός είναι ο ρόλος του συζύγου της Κάρολαιν, ο οποίος δίνει σημαντικές λεπτομέρειες που μπορούν να βοηθήσουν τους αστυνομικούς. Ουσιαστικά κάθε φορά που ανακαλύπτουν νέα στοιχεία ανατρέχουν στη δική του μνήμη προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις που συνδράμουν στο έργο τoυς.

Εξάλλου, μέσω των περιγραφών του 32χρονου συζύγου της Κάρολαιν έγινε και το ηλεκτρονικό σκίτσο του "κοντού" δολοφόνου με αποτέλεσμα να βρίσκονται κοντά στην ταυτοποίηση του ενός εκ των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος είδε ένα "άλμπουμ" με 150 φωτογραφίες σεσημασμένων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ένας από τους υπόπτους, σεσημασμένος κακοποιός, συγκεντρώνει ποσοστό αναγνώρισης από τον 32χρονο σε ποσοστό περίπου 80%. Παράλληλα, υπάρχει και μία λίστα 15 υπόπτων με μικρότερες ομοιότητες με τους δράστες.

Την ίδια ώρα, στη σοφίτα του σπιτιού έχουν βρεθεί "ορφανά" DNA, αναξιοποίητα και λανθάνοντα προς το παρόν. Επίσης, οι αρχές αναζητούν τρία ύποπτα αυτοκίνητα, όμως δεν έχουν διαλευκάνει, αν κάποιο αυτά είναι όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να προσεγγίσουν και να διαφύγουν από το σημείο του εγκλήματος. Παράλληλα, εξετάζεται ο ρόλος της γυναίκας που προσέφερε υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης στην 20χρονη και το ενδεχόμενο να υπήρξε διαρροή κρίσιμων πληροφοριών για την οικονομική κατάσταση του ζευγαριού. Εάν δηλαδή άθελά της έδωσε κάποια στιγμή πληροφορίες, που να έφτασαν με κάποιον τρόπο στους δράστες. Ακόμα, πάντως, προκρίνεται το σενάριο που κάνει λόγο για τυχαία επιλογή του συγκεκριμένου σπιτιού από τους κακοποιούς.

Τέλος, στο μικροσκόπιο βρίσκεται και η ληστεία "καρμπόν" στο σπίτι του εκπαιδευτή του 32χρονου που φαίνεται να έχει πολλά όμοια χαρακτηριστικά με την υπόθεση των Γλυκών Νερών, όμως εντοπίζονται και αρκετές διαφορές.

Η ληστεία "καρμπόν"

Ήταν Ιούλιος του 2018, όταν τρεις δράστες εισέβαλαν στο σπίτι όπου διέμενε με την σύζυγό του και τους τραυμάτισαν σοβαρά, ζητώντας να τους αποκαλύψουν που έχουν κρυμμένα χρήματα. Οι ομοιότητες με την υπόθεση των Γλυκών Νερών είναι πολλές, ωστόσο, υπάρχουν και διαφορές. Όπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στην περίπτωση της ληστείας στο Αλεποχώρι ο τρόπος εισβολής των δραστών ήταν διαφορετικός, οι δράστες κρατούσαν γκλοπ και όχι όπλα, έδεσαν τα θύματά τους με πλαστικά δεματικά, ενώ εκτιμάται πως δεν υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά, σε πρόσωπο και σωματότυπο.

Πάντως, από την επεξεργασία των στοιχείων που έχουν ήδη στην κατοχή τους τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, έχουν προκύψει κάποια νέα συμπεράσματα, όπως αναφέρουν που αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την έκβαση της υπόθεσης και υπάρχει η αίσθηση ότι βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο ταυτοποίησης του ενός τουλάχιστον δράστη και έχουν κάποιες κινήσεις, αναμένοντας το πότε αυτές θα αποδώσουν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!