Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αφιέρωμα σε έναν σπουδαίο αθλητή

Pluralism / Ιαν 06, 2017

 

 

Γράφει η Έλενα Δημητρίου

 Όλοι γνωρίζουν πλέον τον Γιάννη Αντετοκούμπο, τον Έλληνα μπασκετμπολίστα που κατάφερε να κάνει όλον τον κόσμο να μιλάει για αυτόν και την καριέρα του! Ο 20χρονος αθλητής με ύψος 2.11μ είναι γεννημένος στα Σεπόλια και είναι μέλος μιας πολύτεκνης οικογένειας. Παρά τα δύσκολα παιδικά χρόνια κατάφερε να εξελιχθεί σε έναν από τους πλέον κορυφαίους μπασκετμπολίστες του NBA.

  Ο Γιάννης Αντετοκούμπο αγωνίζεται στη θέση του small forward και shooting guard. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα του στον Φιλαθλητικό της Α2 στην Ελλάδα τη σεζόν 2012-2013. Την καριέρα του έπειτα τη συνέχισε στους Μιλγουόκι Μπακς. Συγκεκριμένα υπέγραψε το συμβόλαιό του στις 30 Ιουλίου 2013. Ο Έλληνας άσος ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος ξένος μπασκετμπολίστας του NBA για την περσινή σεζόν, πράγμα το οποίο είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο αλλά και για τη χώρα μας!

 

Στην αρχή της καριέρας του, σύμφωνα και με τους πρώην συμπαίκτες και προπονητές του, ο Γιάννης άργησε να εξελιχθεί και κανείς δεν περίμενε την ξαφνική ανοδική του πορεία. Ξεκίνησε το μπάσκετ σε ηλικία 13 ετών και μαρτυρίες από τον κόσμο του Φιλαθλητικού λένε πως δεν μπορούσε να κάνει ούτε ένα εύστοχο σουτ! Όμως η θέληση και το πείσμα του δεν τον άφησαν να τα παρατήσει. Αντιθέτως, με τις εντατικές του προσπάθειες, μέσα σε λίγους μήνες η βελτίωσή του ήταν θεαματική.

  Ο Γιάννης Αντετοκούμπο ζει μέρες δόξας. Είναι μόλις 20 χρόνων και έχει καταφέρει να καρφώνει μπροστά στα μούτρα του Κρις Μπος, να κάνει τάπες στον Ντουράντ και... πλακίτσα στον ΛεΜπρον Τζέιμς, αναγκάζοντας το ΝΒΑ να παραμιλάει με τις επιδόσεις του. Η διαδρομή για την καταξίωση και τη ζωή που ονειρεύεται να ζήσει κάθε νέος αθλητής όμως, δεν ήταν τόσο ευχάριστη... Kάθε άλλο. Ο Έλληνας άσος έζησε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια υπό άσχημες συνθήκες φτώχειας και στερήθηκε πολλά πράγματα. Όμως παρά τις κακουχίες και μια ζωή γεμάτη ελλείψεις, ο Γιάννης δεν εγκατέλειψε τους στόχους και κατάφερε να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.

 

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!