Γένοβα: Μία εκπληκτική πόλη που θα λατρέψετε

Pluralism / Ιαν 14, 2017

Genova è una città superba!

Η Γένοβα είναι μία εκπληκτική πόλη λένε  οι Ιταλοί και όχι μόνο την χαρακτηρίζουν με πολλά όμορφα επίθετα προκειμένου να παρουσιάσουν την ομορφιά της και την ένδοξη ιστορία της. Αξίζει, λοιπόν και  με το παραπάνω να σας παρουσιάσουμε τώρα την πόλη της Γένοβας και αργότερα σε κάποιο άλλο άρθρο επιμέρους μέρη της και παραλίες.

Αυτή η πόλη έχει κάτι το μαγικό, ειλικρινά πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολο να μην αρέσει σε κάποιον!.

Ας δούμε, λοιπόν, για  τι πρόκειται: Η Γένοβα βρίσκεται Δυτικά στην Ιταλία στην περιφέρεια της Λιγουρίας. Υπήρξε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2004, έχει το μεγαλύτερο λιμάνι της Ιταλίας καθώς και το μεγαλύτερο ενυδρείο της Ευρώπης.Επίσης είναι η γενέτειρα του Χριστόφορου Κολόμβου, αλλά και του διάσημου συνθέτη βιολιστή Νικκολό Παγκανίνι. Διαθέτει πολλά μνημεία που η UNESCO  τα έχει ανακηρύξει σε μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Κυρίως, όμως έχει φινέτσα, κουλτούρα και κάτι από τα παλιά.. Όμορφα στενάκια, πλατείες, μαγαζάκια που σε γεμίζουν με ένα συναίσθημα νοσταλγίας που αδικαιολόγητα υπάρχει. Έχει κάτι από τα παλιά, έχει όμως και κάτι απ'τα καινούργια που όσοι παράξενο κι αν φαίνεται είτε έτσι είτε αλλιώς σ'αυτήν την πόλη γίνεσαι ένα μ'αυτήν. Μπορείτε να περιπλανηθείτε στα δρομάκια χωρίς να χρειάζεστε τίποτα άλλο, να πάτε μία βόλτα στο λιμάνι για καφέ ή σε ένα από εκείνα τα συμπαθητικά τα μαγαζάκια που ξεπηδάνε απ'το πουθενά.

  • Η οδός Via Garibaldi το 2006 ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, περιστοιχίζεται από τα αναγεννησιακά παλάτια που έχτισαν οι πλουσιότερες οικογένειες της Γένοβας τον 16ο και 17ο αιώνα. 
  • Το Palazzo Bianco φιλοξενεί μια τεράστια συλλογή έργων Ιταλών και Φλαμανδών ζωγράφων όπως ο Rubens, ο Van Dyck και ο Caravaggio. 
  • Η piazza de Ferrari με την όπερα, το παλάτι των Δόγηδων και το σπίτι που λέγεται ότι γεννήθηκε ο Κολόμβος. 
  • Το Μουσείο Της Θάλασσας "Galata Museo del Mare" που είναι το μεγαλύτερο μουσείο του είδους του στη Μεσόγειο και εκ των ων ουκ άνευ για όσους θέλουν να κατανοήσουν σε βάθος το ποντοπόρο παρελθόν της Γένοβας.
  • Η Όπερα
  • Το Ενυδρείο
  • Piazza San Matteo
  • Καθεδρικός Σαν Λορέντζο
  • Galeone Neptune : αντίγραφο πειρατικό πλοίο του 17ου αιώνα.     

Eνδεικτικά, σας παραθέσαμε κάποια από τα αξιοθέατα της Γένοβας ένα πολύ όμορφο μέρος είναι να θαυμάσετε την απερίγραπτη ομορφιά της πόλης από ψηλά...Στην Γένοβα υπάρχει ασανσέρ που χρησιμοποιείται ως μεταφορικό μέσο και σε ανεβάζει σε ένα πιο ψηλό της κομμάτι σας δίνεται η ευκαιρία λοιπόν και με τηλεσκόπιο να θαυμάσετε αυτήν την απίστευτα γοητευτική πόλη με τα αναγεννησιακά κτήρια και το απέραντο γαλάζιο. Μπορείτε να βρείτε και μια καλή geletaria εκεί  με γενναίες δόσεις νόστιμου παγωτού.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να σας πω πως η Γένοβα είναι σαν μία ανατρεπτική ιδέα εκεί που πιστεύεις πως την βρήκες την χάνεις. Το κλασσικό, το όμορφο, το μυστηριακό, το νέο και το παλιό υπάρχουν όλα μαζί εκεί. Η Γένοβα είναι μία ασυμβίβαστη πόλη, ελεύθερη, κρατάει τα χαρακτηριστικά της υψηλής αισθητικής της χωρίς να γίνεται ανιαρή μία ακόμη πόλη που επισκέφτηκα. 

Ποιος ξέρει; Ίσως και εσείς στο τέλος να την χαρακτηρίσετε  Superba!

Γνωρίστε την & αφήσετε να σας γοητεύσει

* Για να φτάσετε στη Γένοβα υπάρχουν οι εξής τρόποι 1. αεροδρόμιο Cristoforo Colombo

                                                                                             2. τρένο  στη στάση Genova Principe     

                                                                                                          

 

 

 

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!