Άνδρος: Η αρχόντισσα των Κυκλάδων

Βάσω Μακροπούλου / Αυγ 20, 2017

Η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων, μετά τη Νάξο. Αποτελεί φυσική συνέχεια της Εύβοιας. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι η Άνδρος ή αλλιώς Χώρα.Το νησί απέχει από το λιμάνι της Ραφήνας περίπου 70 χλμ, απόσταση που διανύεται σε περίπου 2 ώρες με το πλοίο.Είναι ένας κοντινός προορισμός για τους κατοίκους της πρωτεύουσας και γι’αυτό πολύ συχνά την επισκέπτονται ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο.

Τι να δει κανείς στην Άνδρο;

Αδιαμφισβήτητα πρέπει να επισκεφθείτε το Μπατσί.Το Μπατσί αποτελεί την πιο τουριστική περιοχή του νησιού και πολλοί επισκέπτες επιλέγουν τη διαμονή τους εκεί. Ακολουθούν το Γαύριο, ο Όρμος Κορθίου, τα Αποίκια και το Κυπρί.

Όσον αφορά τις παραλίες, οι πιο δημοφιλείς αμμώδεις είναι το Νημπορειό στη Χώρα, η Χρυσή Άμμος στο Κυπρί και η Άχλα (παραλία αγαπημένη της Ελένης Μενεγάκη),στην οποία η πρόσβαση γίνεται με καράβι που ξεκινάει από το λιμάνι της Χώρας ή από το χωματόδρομο που μόνο αυτοκίνητα με τετρακίνηση μπορούν να τον διασχίσουν.Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την παραλία της Γριάς το Πήδημα στον Όρμο Κορθίου,όπου στο κέντρο της παραλίας δεσπόζει ένας πανύψηλος βράχος όπου έχει συνδεθεί το όνομα του με έναν μύθο που λατρεύουν οι ντόπιοι να αφηγούνται!

Σημαντικό επίσης να αναφερθεί είναι τα παραδοσιακά εδέσματα του νησιού,τα αμυγδαλωτά,τα παστέλια και τα καλτσούνια τα οποία βρίσκει κανείς σε τοπικά ζαχαροπλαστεία του νησιού.

Καλή διαμονή και καλή διασκέδαση!!

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!