Άλωσε την Πόλη ο Παναθηναϊκός!

Έλενα Δημητρίου / Νοε 16, 2017

Της Έλενας Δημητρίου,

  Ο ηγέτης των πράσινων, Νικ Καλάθης, πήρε την ομάδα από το χέρι και την οδήγησε σε μια τεράστια εκτός έδρας νίκη με 81-82 κόντρα στην Εφές στο «Sinan Erdem», στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Euroleague. 

  Ο Καλάθης από τα πρώτα κιόλας λεπτά του παιχνιδιού, έδειξε το ηγετικό του πρόσωπο, πραγματοποιώντας μια τρομερή εμφάνιση (29π, 10ασ, 9ριμπ).

  Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες στην επίθεση, μιας και δυσκόλεψαν πολύ την άμυνα των γηπεδούχων. Με τρίποντο του Καλάθη και εκπληκτικό κάρφωμα του Αντετοκούνμπο, η ομάδα βρέθηκε γρήγορα με προβάδισμα (6-9, 3’) και πολύ σύντομα η διαφορά τριπλασιάστηκε (10-19, 7’). Δίχως να κατεβάζει αποδόσεις, το τριφύλλι ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο υπέρ του με 21-28.

  Οι πράσινοι δε συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό στο δεύτερο δεκάλεπτο και οι Τούρκοι βρήκαν ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τα λάθη των πρώτων, με αποτέλεσμα να μειώσουν τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες (32-33, 13’). Ακολούθησε τάιμ άουτ με τον Πασκουάλ να δίνει νέες οδηγίες στους παίκτες του. Με τον τρομερό συνδυασμό Καλάθη-Αντετοκούνμπο, ο Παναθηναϊκός πήρε ξανά το προβάδισμα και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 44-48.

  Η τρίτη περίοδος αποδείχθηκε… ντέρμπι με τις δύο ομάδες να δίνουν πραγματική μάχη για την υπεροχή στο σκορ. Οι πράσινοι σημείωσαν πόντο 3’ μετά την έναρξη του δεκαλέπτου (!) με τον Σίνγκλετον (45-49, 23’). Οι γηπεδούχοι έχοντας επιθετικά προβλήματα δυσκολεύτηκαν να σκοράρουν, πράγμα που το «τριφύλλι» εκμεταλλεύτηκε και ανέβασε τη διαφορά (53-59, 27’), μέχρι που οι παίκτες του Περάσοβιτς κατάφεραν να μειώσουν, κλείνοντας την τρίτη περίοδο με 60-62.

  Όσο επιθετικά μπήκε στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του Πασκουάλ, άλλο τόσο αποδιοργανωμένη βρέθηκε στο παρκέ στην τελευταία περίοδο και έκανε τα εύκολα να μοιάζουν δύσκολα. Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί 9-0 (69-62, 33’), με τον προπονητή του Παναθηναϊκού να αιφνιδιάζεται και στη συνέχεια να καλεί τάιμ άουτ. Με τον Βουγιούκα να μειώνει τη διαφορά, τις εκπληκτικές ενέργειες του Καλάθη και στη συνέχεια απίστευτο τρίποντο του Νίκου Παππά, οι πράσινοι ανέκτησαν το προβάδισμα τους σε μια κρίσιμη στιγμή του αγώνα (73-75, 37’). Ο Καλάθης ανέδειξε την ηγετική του μορφή, κάνοντας εξωπραγματικά πράγματα μέσα στο παρκέ δίνοντας ώθηση στον Παναθηναϊκό. Η συνέχεια αποδείχθηκε θρίλερ με το σκορ να βρίσκεται 79-79 μόλις ένα λεπτό πριν τη λήξη. Δεν πτοήθηκε όμως και αμέσως μετά κέρδισε προβάδισμα (79-82). Λίγο αργότερα ο Ντάνστον μείωσε σε 81-82 και ο Γκιστ με απίστευτη τάπα στον Μακόλουμ διατήρησε τη διαφορά και χάρισε στην ομάδα του το ροζ φύλλο αγώνα.

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!