« Το Ημερολόγιο-The Notebook »: Μία από τις πιο συναισθηματικές ταινίες όλων των εποχών

Pluralism / Μαρ 06, 2017
Viral: Οι εφημερίδες της ημέρας 23-04-2024

Γράφει η Δέσποινα Λάνου

 Πρόκειται για εκείνες τις ρομαντικές ιστορίες που οι περισσότεροι αν όχι όλοι θα ήθελαν να ζήσουν. Αν και να σημειώσουμε πως βασίζεται σε πραγματική ιστορία.

Το Ημερολόγιο (αγγλικά: The Notebook) είναι παραγωγή του 2004, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκολας Σπαρκς. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Νικ Κασσαβέτης. Πρωταγωνιστούν οι Ράιαν Γκόσλινγκ και Ρέιτσελ ΜακΆνταμς ως ένα νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι στις αρχές της δεκαετίας του 1940. Την ιστορία τους, την αφηγείται από το παρόν ένας ηλικιωμένος άντρας (Τζέιμς Γκάρνερ) που μένει σε ένα γηροκομείο, σε μία ηλικιωμένη γυναίκα (Τζίνα Ρόουλαντς) που κατοικεί και αυτή στο ίδιο γηροκομείο.

Η ιστορία που διηγείται ο ηλικιωμένος άντρας είναι κάτι παραπάνω από ρομαντική. Πρόκειται για τον απόλυτο έρωτα 2 προσώπων, που θα εξελιχθεί στην απόλυτη, αγνή, αληθινή αγάπη.  

Τι κάνει αυτήν την ταινία τόσο αγαπητή; Σίγουρα, έχουμε δει πολλές  ιστορίες αγάπης , ωστόσο πιστεύω πως η συγκεκριμένη ταινία δεν αναδεικνύει μόνο έναν έρωτα που απλά οι δύο νέοι καταληγούν μαζί, αλλά την μετάλλαξη του έρωτα σε αγάπη και αφοσίωση. Ουσιαστικά, υπογραμμίζει το βαθύτερο νόημα των σχέσεων και νομίζω πως αυτό είναι αυτό συγκηνισιακό στοιχείο της ταινίας. Δεν επισημαίνει το προσωρινό, αλλά το μακροπρόθεσμο αναβαθμίζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις. Στο τέλος, τι μένει ή τι θα μείνει; Η αγάπη, που παρά τα χρόνια μένει αναλλοίωτη.

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!