«Ο πόλεμος που ξεκινά στη Λιβύη ο Ερντογάν μπορεί να είναι ο τελευταίος του» - Zougla

Pluralism / Ιαν 07, 2020 - Πηγή: zougla

«Ο πόλεμος που ξεκινά στη Λιβύη ο Ερντογάν μπορεί να είναι ο τελευταίος του»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020, 12:56

Αργά ή γρήγορα ο Ερντογάν θα καταφύγει σε εκλογές, υπογραμμίζεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Kölner Stadt-Anzeiger» που κάνει λόγο για διεθνή απομόνωση του Τούρκου προέδρου, μετά τις κινήσεις του στη γεωπολιτική σκακιέρα.

Εστιάζοντας μάλιστα στη στρατηγική της Τουρκίας στη Λιβύη η Kölner Stadt-Anzeiger σημειώνει πως: «Με την αποστολή στρατευμάτων ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ξεκινά νέο πόλεμο. Ενδέχεται να είναι ο τελευταίος του. Διότι ο Ερντογάν φαίνεται να ξεφεύγει τόσο στρατιωτικά όσο και πολιτικά».

«Με την επιθετική του στρατηγική απομονώνεται διεθνώς όλο και περισσότερο» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα που αναδημοσιεύει η Deutsche Welle και συνεχίζει:

«Η Ε.Ε. εξετάζει την επιβολή κυρώσεων. ΗΠΑ και Ηνωμένα Έθνη επικρίνουν τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, όπως και η Ρωσία, την οποία η Τουρκία έχει ανάγκη. Με τη στρατιωτική επίδειξη ισχύος σε Συρία και Λιβύη και την πολεμική ρητορική έναντι Ελλάδας και Κύπρου ο Ερντογάν προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες του από την οικονομική μιζέρια. Όσο πιο δεινή η θέση των ανθρώπων, τόσο μεγαλύτερος ο πόθος για ισχύ και μεγαλεία. Με νεο-οθωμανικά οράματα o Ερντογάν τροφοδοτεί ένα συλλογικό σύμπλεγμα κατωτερότητας. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να λειτουργεί πλέον. Η στήριξη των πολιτών εξασθενεί, ενώ εντός του κυβερνώντος AKP υπάρχουν τριγμοί. Αργά ή γρήγορα ο Ερντογάν ενδέχεται να πάει σε εκλογές. Και δεν είναι πλέον σίγουρο ότι θα τις κερδίσει και πάλι, όπως συμβαίνει από το 2002».

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!