«'Εφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης

Pluralism / Νοε 12, 2016

Σε ηλικία 62 ετών «έφυγε » από τη ζωή  ο σπουδαίος δημοσιογράφος και  πολεμικός ανταποκριτής, Γιώργος Γεωργιάδης. Έχασε την μαχη με την επάρατη νόσο καταλήγοντας, σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες.

AdTech Ad

Ο Γιώργος Γεωργιάδης γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1955. 'Αρχισε να υπηρετά τη δημοσιογραφία το 1981 και υπήρξε 30 χρόνια πολεμικός ανταποκριτής. Έκανε την πρώτη αποστολή του σε πόλεμο, το 1982, ως απεσταλμένος της Ελευθεροτυπίας στον Λίβανο.

Στη συνέχεια κάλυψε τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής και κυρίως το Παλαιστινιακό, με αποστολές στον Λίβανο, την Βόρειο Αφρική, την Υεμένη και αλλού.

Από το 1987 μέχρι το 1989 εργάστηκε στην ΕΡΤ και το καλοκαίρι του 1989, με ομάδα συναδέλφων του, συμμετείχε στην δημιουργία τού MEGA. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε εργασία και στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Κάλυψε την εξέγερση στη Ρουμανία, την πτώση του τείχους στο Βερολίνο, τον διαμελισμό της Τσεχοσλοβακίας, το Αλβανικό, τις αλλαγές στην πρώην Σοβιετική Ένωση και στη συνέχεια τον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο του Ιράκ, τον Εμφύλιο της Ρουάντα και  πολλά άλλα.  

Ο Γεώργιος Γεωργιάδης υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς δημοσιογράφους της Ελλάδας.

 Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram!