«'Εγκλημα στο Οριάν Εξπρές» το παγκοσμίως γνωστό μυθιστόρημα,που έγινε ταινία

Pluralism / Οκτ 05, 2017
Viral: Οι εφημερίδες της ημέρας 23-04-2024

Η Αγκάθα Κρίστι είναι η πιο γνωστή συγγραφέας αστυνομικών διηγημάτων. Θεωρείται η « Βασίλισσα του Εγκλήματος», ενώ τα έργα της εκτιμάται, ότι έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 100 γλώσσες.

Ένα από τα πιο γνωστά της έργα είναι το « Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές (Murder on the Orient Express) »,το οποίο παρότι γράφτηκε και δημοσιεύτηκε το 1934 παραμένει ένα από τα καλύτερα αστυνομικά βιβλία. Το 1974 μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη  και πρωταγωνιστούν οι Ντέιβιντ Σάτσετ (στο ρόλο του Πουαρό), Τρίσταν Σέφερντ, Σαμ Κρέιν, Τόμπι Τζόουνς, Μπράιαν Τζέι Σμιθ, Ντέιβιντ Μόρισεϊ, Έιλιν Άτκινς.

Υπόθεση:Ο αγαπημένος ντετέκτιβ της Αγκάθα Κρίστι, Ηρακλής Πουαρό, επιστρέφει με το τρένο εσπευσμένα από την Κωνσταντινούπολη στην Αγγλία, ύστερα από ένα επείγον τηλεγράφημα. Ο Σάμιουελ Ράτσετ, ένας Αμερικανός επιχειρηματίας που ταξιδεύει με τον γραμματέα του, προσπαθεί να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Πουαρό, καθώς φοβάται ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο Πουαρό αρνείται να εργαστεί για λογαριασμό του Ράτσετ. Ωστόσο, λίγο μετά την αναχώρησή τους και ενώ το τρένο έχει κολλήσει σε μια χιονοστιβάδα στη Σερβία, ο πλούσιος Αμερικανός βρίσκεται δολοφονημένος. Ο διευθυντής της εταιρίας ζητάει από τον Πουαρό να λύσει το έγκλημα,ενώ όλοι φαίνεται να έχουν άλλοθι, αλλά και κίνητρο για ντον σκοτώσουν.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για αγκαθα κριστι οριαν εξπρες

Αποτέλεσμα εικόνας για αγκαθα κριστι οριαν εξπρες

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!